2020. augusztus 12., szerda, Klára

Rendeletmódosítás a közvagyon megóvása érdekében

Kispest
2019. június 03. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Gajda Péter polgármester javaslatára Kispest Önkormányzata módosította a tulajdonában álló közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletét.

A változással az önkormányzat korlátozni kívánja a kiemelt érdeklődésre számot tartó közterületei, közparkjai, Kós tér, Vizes játszótér, Központi Játszótér mindennapi, de kifejezetten üzleti, kulturális, oktatási, vagy sportcélú és nagy létszámú szervezett nem kispesti csoportok látogatását ezeken a területeken.

Gajda Péter a vitában elmondta, az elmúlt időszakban több panasz érkezett, hogy a kiváltképp népszerű Vizes játszótérre és a Kós térre más kerületekből is érkeznek csoportosan, sőt gyakran üzleti vállalkozások is ide hozzák a költségtérítéses programokra a gyerekeket.

Ennek a gyakorlatnak a megakadályozására júniustól, ezen csoportos, nem kispesti programoknak az illetékes hatóságon engedély kell kérnie, és közterület-használati díjat kell majd fizetnie.

A polgármester elmondta azt is, hogy hamarosan kikerülnek a parkokra a rendeletnek megfelelő új házirendek, amelyek tájékoztatják a közterület-használókat erről.

A rendelet bár szigorú, de nagyon fontos a városi közvagyon megóvása érdekében, és a kerületi civil szervezeteket, intézményeket, gyerekcsoportokat nem érinti – hangsúlyozta a polgármester.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.