2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Meghosszabbodhat a 42-es vonala?

Kispest
2011. június 17. péntek

2008 óta tervezi a főváros, hogy a 42-es villamos vonalát meghosszabbítja Pestlőrinc felé, a Gloriett telepig. A munkák 2013-ban kezdődhetnek.

Városházi információk szerint májusban Gajda Péter polgármester tárgyalásokat folytatott Ughy Atillával, a XVIII. kerület polgármesterével, a 42-es villamos vonalának meghosszabbításáról. Egy 2008-ban megszületett terv szerint ugyanis, 14 milliárd forintos európai uniós projekt részeként, a mai 42-es vonalát tovább vezetnék Lőrinc felé az Ady Endre út – Újtemető út – Csapó utca – Barta Lajos utca – Kinizsi Pál utca – Margó Tivadar utca útvonalon. A 42-es villamos vonalának bővítése a Havanna, a Szent Lőrinc és a Gloriett lakótelepeken élőknek jelentene nagy segítséget és egyben közvetlen kapcsolatot a metróval.

Mint megtudtuk, Gajd Péter amellett van, hogy a tervezésnél vegyék figyelembe a kispestiek érdekeit is. Ez azt jelenti, hogy a tervezet vonalat úgy kell kijelölni, hogy az a lehető legkevesebb kisajátítási eljárást vonja maga után a vasút és a Havanna lakótelep közötti szakaszon.

A cél az, hogy a várhatóan megnövekedő átmenő forgalomra való tekintettel, a kispesti pályaszakaszt és megállókat is felújítsák. Ki kell építeni azokat a lámpás csomópontokat is, amelyek régóta hiányoznak az Ady Endre úton, a Kossuth Lajos utcánál, és a Vas Gereben utcánál. Amennyiben megszületik az egyezség, és sikeres lesz a pályázat a munkálatok leghamarabb 2013-ban indulhatnak a Fővárosi Önkormányzat beruházásában.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.