2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Ismét kapnak szén-monoxid-riasztót a rászoruló családok

Kispest
2018. november 06. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Idén 100 szén-monoxid-riasztó készüléket oszt ki az önkormányzat azok között a kispesti családok között, akik települési támogatás kapnak. Az önkormányzat hatodik éve támogatja a fűtési szezon elején a szociálisan rászoruló, gázzal fűtő családokat. A riasztókra most is csaknem 1,5 millió forintot költött az önkormányzat.

Az ilyen készülékek használatával nagyobb biztonsággal lehet megelőzni a sokszor halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezéseket. Előfordult már olyan eset, hogy csak azért nem történt családi tragédia, mert időben jelzett a szén-monoxid-riasztó. Az elmúlt öt évben már mintegy 500 kispesti család kapott ilyen eszközt. A riasztókra most is csaknem 1,5 millió forintot költött az önkormányzat, így idén is 100 családnak tudunk segíteni, és jövőre is folytatjuk az akciót – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki az idei első riasztót ma adta át a Wekerletelepen élő Kinál Margit Máriának.
Kispest Önkormányzata folyamatosan támogatja az itt élőket abban, hogy korszerűbbé, energiatakarékosabbá tegyék fűtési rendszerüket, illetve a leginkább hátrányos helyzetben lévőket tüzelővel is támogatja a téli időszakban. Az évről évre nehezebb anyagi körülmények miatt azonban sok olyan család van, ahol nem korszerűek a fűtőberendezések, felújításra, cserére nem futja. A tüzelőberendezések és a kémények rendszeres ellenőrzése és karbantartása, illetve a rendszeres szellőztetés mellett ezeknél a lakásoknál a szén-monoxid-riasztó felszerelése jelenthet még nagyobb esélyt a sokszor halálos kimenetelű mérgezés megelőzésére.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.