2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Az ’56-os forradalomra emlékeztek

Kispest
2018. október 23. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest Önkormányzata az Ötvenhatosok terén tartott koszorúzást, majd csendes virágelhelyezést a Templom téri kopjafánál az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Az Ötvenhatosok terén a megemlékező beszédet Gajda Péter polgármester mondta.


„Jókai Anna idézettel kezdtem megemlékezésemet és az írónőtől kölcsönzött gondolatokkal szeretném zárni azt. 2016-os, a forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján a Kispesti Munkásotthonban tartott megemlékezésünkön néhai díszpolgárunk 1956 tanulságairól szólva azt mondta, „a szabadság felelősség nélkül nem szabadság. Az egyenlőséget legtermészetesebben a jogállam biztosítja, a törvény előtt legyen mindenki egyenlő. A forradalom első napjaiban volt testvériség, most ez várat magára egészen addig, amikor majd az, akinek sok van, azt mondja elég, és a többletet mások javára fordítja. Azt üzeni 1956, hogy kis nemzet is lehet nagy, ha cselekedeteiben azzá tud válni.”
A hősök előtt tisztelgő ünnepség Udvardy Boglárka énekművész és Kautzky Armand színművész műsorával folytatódott, majd az önkormányzat vezetői, a pártok, az egyházak, az intézmények és a civilszervezetek képviselői helyezték el virágaikat az emlékmű előtt.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.