2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Felújították a konyhát és az ebédlőt

Kispest
2018. szeptember 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Tanévkezdésre már korszerű ebédlőben várják délidőben a gyerekeket, hiszen befejeződött a Gábor iskola Fő utcai épületében a konyha és az étkező teljes felújítása, amelyre az önkormányzat 23 millió forintot fordított.

Ugyan már nem tartoznak az önkormányzat feladatai közé az iskolai felújítások, mégis úgy gondoljuk, hogy amivel csak tudjuk, segítjük az iskolákat. Most a kerületi intézményfelújítási program keretében mintegy 23 millió forintot fordítottunk a Gábor iskola mintegy 40-50 évvel ezelőtt felújított konyhájának és ebédlőjének korszerűsítésére. Jól haladat a munka, így tanévkezdésre már egy korszerű konyha és étkező várja a gyerekeket és a pedagógusokat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

A beruházást lebonyolító Vaműsz igazgatója, Kránitz Krisztián kérdésünkre elmondta, a konyha és az étkező teljes felújítása során 400 méternyi elektromos, 50 méter víz- és 40 méter szennyvízvezetéket cseréltek ki, 260 négyzetméteren végeztek festést és mázolást, a konyha 90 négyzetméteren új csempét, 30 négyzetméteren új padlóburkolatot kapott, az étkezőben 30 négyzetméteren szerelnek fel új lambériát. Új mosdók és falikutak, valamint egy új mosogatógép beszerzése és beszerelése is része a felújításnak. Az ebédlőben 11 új asztal és 44 új szék várja a diákokat és pedagógusokat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) előírásainak megfelelően újul meg a konyha és az étkező.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.