2019. június 26., szerda, János és Pál

Kutyajó program az Ebfest

Kispest
2018. szeptember 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Kispesti EbFestet a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat a Katona József utcai Önkormányzati Sporttelepen (KAC-pálya). Szerencsére az eső csak a rendezvény elején ijesztgetett, így nem akadályozta semmi, hogy az Ebfest a korábbiakhoz hasonló jó hangulatú találkozó lehessen.
A rendezvényt megnyitó polgármester köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek, akik fontos feladatuknak tartják az elkóborolt állatok mentését, a gazdátlan állatok örökbefogadásának segítését és missziójukat a felelős állattartás szabályainak mind szélesebb körű megismertetésében
Az állatvédők vezetője Kruzslicz Anna elmondta, az önkormányzat autóval és havi 200 ezer forinttal segíti a munkájukat, amelynek elvégzéséhez még saját forrásokat is igénybe kell venniük. Rendszeresen járőröznek a kerületben, három év alatt 1300 esetben jártak el, évente mintegy 200 állat kerül a gondozásukba. Ezért is van nagy szükségük egyre több önkéntes segítőre és ideiglenes állatbefogadóra.
A programban bemutatót tartott a Falka City Kutyaiskola. Felléptek a Mágnes Színház ifjú művészei, a Black Top hip-hop táncosai, dr. Jandó Tamás állatorvos az egzotikus állatokról tartott előadást, őrző-védő kutyás bemutatót tartott az MKOSE és szépségversenyt is rendeztek a kutyusok számára.
A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat tagjai rendszeresen járőröznek, illetve 0-24 óra között, a hét minden napján a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen és a 06-70/636-6230-as telefonszámon fogadják a Kispestről érkező bejelentéseket esetleges állatkínzásról, helytelen tartásról, balesetet szenvedett, illetve kóbor állatokról.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.