2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Közös mozgás Kispest-szerte

Kispest
2018. máj. 31. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Nyolc helyszínen várta sportolni, mozogni a kispesti fiatalokat és időseket az önkormányzat és az Önkormányzati Sporttelep az ide Kihívás Napján, amelynek központi eleme: a közösen végzett negyedórás mozgás.  Az „Erős Emberek” Vándorkupáját most a a Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Szakközépiskola fiúcsapata nyerte.

A Katona József utcai Önkormányzati Sporttelep (KAC-pálya) egész nap nyitva állt a mozogni vágyók előtt. Már reggeltől lehetett pingpongozni. teniszezni, tollasozni vagy bármilyen szabadon választott sportot végezni. Ide költözött az általános iskolások focibajnoksága is, a meccseket Fekete Tibor és Kerekes Balázs sportszervezők vezették.

A skate-parkban megtartották a kispesti középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupájáért harmadszor kiírt csapatversenyét. Idén is a Ganz I. és II., valamint a Deák csapatai mérték össze erejüket súlyfelhúzásban, söröshordó kitartásában, farönk nyomásában, autókerék húzásában és füles súlygolyó dobásában. Ezúttal a Ganz II. győzött és szerezte meg a vándorkupát, második lett a Deák gimi, a harmadik helyet pedig a Ganz I. szerezte meg. A díjakat Kispest polgármesterétől és a verseny rendezőjétől, a többszörös Guinness-rekorder erőemelőtől, Nick Árpádtól vehették át az ifjú erős emberek. Gajda Péter itt is elmondta, ez a rendezvény is felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, az önkormányzat továbbra is igyekszik minél több ingyenes mozgási és sportolási lehetőséget biztosítani a kispestieknek, ezért is fontos, hogy júliusban elindul a KAC-pálya régóta várt teljes korszerűsítése.

A Forrásház Gondozási Központban Tai-Chi-torna várta az érdeklődőket Tömpe Csaba vezetésével, a Wekerlei Kultúrházban Katona Borbála testnevelő tanár tartott Boribaba tornát. A Gábor iskola tornatermében pingpongozni lehetett egész délután Horváth Tamás és Oláh László edző irányításával. Az Erkel iskolában Auffenberg Antal testnevelő tanár felügyelete mellett a kötélugrást lehetett gyakorolni. A Vass iskolában szivacskézilabda várta az iskolásokat Győri Ágnes és Császár Ferenc edzők vezetésével, a Trefort szakgimnázium előtt, a Kossuth téri sportpályán streetball- és kosárlabda-mérkőzések zajlottak.

A Kispesti Uszoda napozókertjében és a szomszédos Károlyi gimnázium udvarán pedig Kerekes Balázs vezetésével a strandröplabdáé volt a főszerep.

A Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében a Kihívás Napja alkalmából már 7. alkalommal rendezett 15 perces frissítő testmozgást az intézmény ellátottjai, a nyugdíjasok és a dolgozók számára. Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát – köszöntötte a megjelenteket Balázs Piroska intézményvezető. Vinczek György alpolgármester arról beszélt, fontos, hogy jó hangulatban teljen el a sportprogram és azt kívánta, aki csak tud, minden nap mozogjon egészsége megőrzése érdekében. A frissítő tornát Nick Árpád vezette, majd Hrisafis Gábor artista „Gábor bohóc” produkciója színesítette a programot.

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.