2019. július 20., szombat, Illés

Világosabb lett a Gábor iskola tornaterme

Kispest
2018. máj. 18. péntek Írta: Csizmadia Viola

 


A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) infrastrukturális pályázatán elnyert 3 millió forint támogatásából korszerűsíttette a Gábor iskola Nádasdy utcai tornatermének világítását a Kispest SE.

 

Jó helyre érkezett a támogatás, itt 40 gyerek szokott pingpongozni és több száz tornázni mondta köszöntőjében a Kispest SE asztalitenisz szakosztályának vezetője, Oláh László. Oláh Lászlótól megtudtuk, egy tornateremre 300 lux fényerősség az előírás, de a pingponghoz 500 lux szükséges, a régi világítás pedig csupán 100 luxot adott. Az új világítási rendszer feleannyit fogyaszt, mint a régi, és a pingpongasztaloknál az 500 luxot is meghaladja a fény erőssége. A Kispest SE utánpótlás-nevelése már a 3. helyen áll a fővárosban, és két olyan nagy múltú, már 60 éve működő egyesületeket előzi meg, mint a Pénzügyőr vagy a Malév tette hozzá.

Vinczek György alpolgármester gratulált a szakosztály sikeres utánpótlás-neveléséhez és további sportsikereket kívánt.

Az önkormányzat, az iskola és a tankerület összefogásának szükségességét hangsúlyozva a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Bak Ferenc, aki hozzátette, minden olyan cél, amely előreviszi az iskolák ügyét, támogatandó lesz a tankerület részéről. Ez alkalommal azt is elmondta, hogy a tankerület sikeres pályázatának eredményeként ősszel kicserélik a kazánt a Gábor iskola Fő utcai épületében.

Fazekas Péter, a MOATSZ fejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy 4 éve indult az utánpótlás-nevelés a Kispest SE asztalitenisz szakosztályában, és az itt folyó munkát dicséri, hogy a legtöbb U11-es és 18 év alatti játékossal rendelkezik a szakosztály. Ennek is köszönhetően indított fővárosi és régiós edzésprogramot a MOATSZ, amelynek keretében együtt, itt Kispesten is együtt edzenek a klubok. Kijelentette, kötelező támogatni az ennyire fejlődő egyesületeket.

Dessewffyné Szabó Erzsébet igazgató azt mondta, örül a Kispest SE sikereinek, de legalább ennyire fontos, hogy ezzel az iskola is fejlődik. Az itt felkészülő asztalitenisz tagozatos osztály diákjai is szép eredményeket érnek el a versenyeken és az iskolai testnevelésórákat is itt tartják, ezért is fontosak a megfelelő körülmények. Arról is beszélt, hogy nemrég ért véget a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését célzó tehetséggondozó program, amelyet az Emmi támogatott és az asztalitenisz szakosztály valósított meg.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.