2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Fúvószenés délelőtt a Városház téren

Kispest
2018. máj. 12. szombat Írta: Csizmadia Viola

Immár negyedik alkalommal telt meg fúvószenét kedvelő kispestiekkel a Városháza előtti tér, ahol az ebben az évben tízesztendős Obsitos Fúvószenekar szervezésében tartották meg a Dél-pesti Fúvószenekari Találkozót, amelyet Vinczek György, Kispest alpolgármestere nyitott meg.

Az idén 95. születésnapját ünneplő KMO-ban otthonra lelt Obsitos Fúvószenekar ebben az esztendőben azokat a profi fúvószenekarokat hívta meg a találkozóra, amelyekben korábban az Obsitos zenészei muzsikáltak – tudtuk meg Horváth Györgytől, a zenekar elnökétől. Horváth György kérdésünkre elmondta azt is, hogy azért nagyon fontosak ezek a találkozók, mert az Obsitos „még csak” tízesztendős, így szükség van minden olyan fellépésre, ahol más zenekarokkal is találkozhatnak, illetve a nagyközönség megismerheti őket.

Résztvevő zenekarok produkcióit, mint már annyiszor, a kispestiek kedvenc műsorvezetője, Zelinka Tamás zenetörténész ismertette.

A találkozón fellépők sorát a Magyar Honvédség Szolnok Légierő Zenekara nyitotta, akiknek a produkcióját hangos bekiabálásokkal, ütemes tapssal köszönte meg a kispesti közönség. Az együttes tagjai nemcsak kiválóan muzsikálnak, hanem remekül énekelnek is, amelyről a légierő katonai indulójának előadásakor meggyőződhettek a jelenlévők. Tapsból és tetszésnyilvánításból jutott bőven a záró közös muzsikáláshoz még a tetszetős tűzoltóegyenruhát is magukra öltő Katasztrófavédelem Központi Zenekarának, a remek dallamokat játszó Pénzügyőr Zenekarnak és a házigazda Kispesti Obsitos Fúvószenekarnak is.

A hagyományoknak megfelelően a találkozót a négy zenekar közös fellépése zárta. Közös zenekari számként felhangzott Lehár Ferenc Losonci indulója, a több mint százhúsz közreműködőt Fejes István, az Obsitos karmestere dirigálta.

Mint megtudtuk, az Obsitos zenekarba állandóan van tagfelvétel, így olyan fúvószenét kedvelő, kottát ismerő, fúvós és ütős hangszereseket keresnek, akik aktív tagként velük együtt játszhatnak, akár fiatal, akár nyugdíjas. Próbák hétfőnként 17.00 órától a KMO-ban, jelentkezni lehet Horváth György elnöknél telefonon a +36 20 253 2420 telefonszámon.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.