2019. július 20., szombat, Illés

Zebra-zászlók gyermekeink védelmére

Kispest
2018. április 27. péntek Írta: Csizmadia Viola

Már „üzembe helyezték” azokat a kicsinyke zászlókat, amelyeket a fokozottan balesetveszélyes gyalogátkelőhelyhez helyeztek ki civilek a Wekerletelepen, ahol már két iskola, a Kós és az Erkel, előtt is használják a gyerekek.

 

Wekerlén sajnos a legtöbb helyen nincsenek közlekedési lámpák, amelyeknél biztonságosan lehet átmenni a túloldalra, ez sajnos a gyermekeket is veszélyezteti. A célunk az volt, hogy a közlekedésben résztvevők la zebráknál elhelyezett fényvisszaverő zászlók segítségével jól láthatóan és biztonságosan mehessenek át a zebrákon - tudtuk meg Boros Jánostól, aki elmondta: az első ilyen zebra-zászlós helyet az Erkel iskolánál alakították ki.
A zászlóval való közlekedés ugyancsak egyszerű: a zászlókat az úttest két oldalán, a zebrák közelében tartókban találjuk. Segítségükkel jól észrevehetően és biztonságban átkelhetünk az úttesten, és a túloldalon visszarakjuk a tárolóba.
A wekerleiek szeretnék, ha sokáig sokunknak (idősek, gyerekek is) megkönnyítené a biztonságos közlekedést, ezért arra kérik az arra járókat, senki se vigye el ezeket emlékbe! Soha nem tudhatjuk, hogy kinek az egészségét, testi épségét védi meg.
Ilyen átkelők már működnek Gödöllőn, Pátyon, Telkiben, Gyálon, Kecskeméten, Fóton, Szentendrén. Az eredeti ötlet gazdája a gödöllői Füle Sándor.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.