2019. máj. 27., hétfő, Hella

Megemlékezés Puskás Ferencről

Kispest
2018. április 04. szerda Írta: Csizmadia Viola

91 éve, 1927. április elsején született Kispest Díszpolgára, az Aranycsapat kapitánya és a Nemzet Sportolója. Ebből az alkalomból tartottak megemlékezést KÖKI Terminál melletti szobornál.

Ismét együtt emlékezünk az egyik legnagyobb magyarra, itt az ország és Budapest első Puskás-szobránál, amelyet 2013-ban állíttatott az önkormányzat. Puskás Ferenc embersége, sportolói nagysága példakép és még sokáig az is marad mindenki számára – fogalmazott ünnepi beszédében Kispest polgármestere. Gajda Péter arról is beszélt, hogy a kerület méltóképpen ápolja a klasszis Honvéd-futballista emlékét: utca és iskola viseli nevét, egykori iskolája és a Bozsik Stadion falán emléktábla, valamint egy-egy iskolai és köztéri szobor emlékeztet a nagyszerű sportemberre Kispesten.

Szurgent Lajos, a Budapest Honvéd FC, Dunai Antal az MLSZ képviseletében emlékezett Puskás Ferencre, majd a megjelentek a szobor előtt hajtottak fejet. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, Burány Sándor országgyűlési képviselő, a Budapest Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán, az MLSZ részéről Dunai Antal, a Puskás Alapítvány nevében Fenyvesi Dezső és Dudás Györki Tamás, a Sportújságírók Szövetsége képviseletében Mravik Gusztáv koszorúzott.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.