2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund

Közcélú parkolók épülnek

Kispest
2018. február 07. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

A KÖKI Terminál közelében, a Bartók Béla utca és Vak Bottyán utca sarkánál, illetve a Csokonai utca és Móricz Zsigmond utca találkozásánál közcélú parkolók építését kezdi meg az önkormányzat. A negyven parkolóhely építését várhatóan február végére befejezik.

Egy cég tizennégy millió forintot ajánlott fel parkolómegváltásra az önkormányzatnak, ebből az összegből épülnek az új parkolóhelyek. Próbálunk kulturált körülményeket biztosítani az autósoknak ezen a forgalmas és zsúfolt környéken, célunk, hogy többségében ingyenes parkolók legyenek Kispesten – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki ma tekintette meg az építkezést a Bartók Béla és Vak Bottyán utca sarkánál. Gajda Péter hozzátette, megoldást kell találni arra is, hogy a szomszédos belső kerületekből kiszoruló autók ne zavarják a kispestiek nyugalmát. A polgármester arról is beszélt, hogy idén több mint 100 millió forintot fordít az önkormányzat a járdák és a kezelésében levő utak javítására, építésére.

Az építkezéseket koordináló Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől megtudtuk, a KÖKI Terminálhoz közel eső helyszínen betonszegéllyel és zúzott kaviccsal, a Csokonai és a Móricz Zsigmond utca találkozásánál lévő részen aszfalttal, valamint a vízelvezetés biztosítása miatt gyephézagos térkővel burkolják a parkolót.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.