2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund

Wekerlére érkezett az első kispesti baba 2018-ban

Kispest
2018. január 29. hétfő Írta: Csizmadia Viola

A Kispesti Önkormányzat babacsomagjával és virággal köszöntötte Gajda Péter polgármester Kispest legfiatalabb új polgárát, Sántha Pétert, aki 2018.01.02-án született a Szent István Kórházban.

Négy évvel ezelőtt köszöntöttük először a város nevében az új év első kispesti kisbabáját és családját. Ilyenkor a jókívánságok mellett átadjuk az önkormányzat babacsomagját, amelyet minden kispesti családnak elvisznek a kerületi védőnők, ahol kisbaba születik az év során – mondta Gajda Péter, amikor meglátogatta a Sántha családot a wekerlei „Barátok közt” házban, ahol másfél éve élnek. Mint a polgármester ez alkalommal elmondta, Kispesten évente átlagosan 480-550 közötti baba születik, ezért a kerületi védőnői szolgálat szakmai támogatásával 2013 szeptemberében új kezdeményezésként indította az önkormányzat babacsomagot programját, amelynek keretében a kerületi kismamák és újszülött babái kapnak egy-egy egységcsomagot, amelyben fontos használati eszközök, információk találhatóak. A csomag, ami egyben a praktikus pelenkázó, vállra, vagy akár babakocsira is akasztható táska, tartalmaz babasapkát, előkét, textilpelenkát, úgynevezett „kifogót”, kombidresszt, szoptatós füzetet, törülközőt, hűtőmágnest a kötelező oltások rendjével.

A kis Péter 2018. január 2-án 3490 grammal és 56 centiméterrel született a család első gyermekeként. Rendkívül kiegyensúlyozott, nyugodt baba, már kéthetesen 6 órát is aludt egyfolytában – büszkélkednek a szülők. A fiatal család a VI. kerületből költözött Kispestre, alig másfél éve laknak Wekerlén, és rendkívül jól érzik magukat itt, ami, mint mondják, kisváros a nagyvárosban.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.