2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund

Kispesté lehet a Határ úti buszvégállomás területe?

Kispest
2017. december 15. péntek Írta: Csizmadia Viola


Mivel egyhamar nem várható, hogy rend lesz a IX. kerülethez tartozó Mátyás király utca - Üllői út - Ferde utca által határolt területen található közlekedési csomóponton, a Határ úton, ezért az MSZP két helyi országgyűlési képviselője, Burány Sándor és Hiller István, a kerületi polgármester támogatásával kezdeményezik, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület mielőbb befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat – hangzott el a délelőtti sajtótájékoztatón a Határ úton.

Gajda Péter polgármester, aki a Határ úton uralkodó áldatlan állapotokkal kapcsolatban október közepén interpellációt nyújtott be Tarlós István főpolgármesterhez és a fővárosi közgyűléshez a tájékoztatón elmondta: Tarlós István válaszlevelében arról tájékoztatta, hogy, a területen még meglévő 3 pavilon és a folyamatban lévő peres eljárások miatt a hatályos vállalkozási szerződésben rögzített határidőre (2017.december 31.) a „kivitelezési munkákat nem lehet befejezni”, a főváros az ügyben tehetetlen. Gajda Péter szerint ez az állapot nem tartható tovább, mert a terület elhelyezkedéséből adódóan a panaszok legnagyobb része a Kispesti Önkormányzathoz érkezik, mivel a kérdéses terület földrajzi helyzetéből, közlekedési hálózatának adottságaiból fakadó városi térszerkezetben elfoglalt szerepe miatt sokkal jobban kötődik a XIX. kerülethez, mint a IX. kerülethez. Kispest Önkormányzata azonban jelenleg nem tud semmi mást tenni, mint a panaszosokat a IX. kerület vezetéséhez irányítja.

Ennek következtében az MSZP kezdeményezi, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy Hiller Istvánnal közösen módosító javaslatot nyújtottak be az ügyben a parlamentnek. Szavai szerint „nem a területszerzés, nem a hódítás szándéka” vezeti őket, hanem azt szeretnék elérni, hogy az emberek kényelmesebben tudjanak utazni.
Hiller István úgy fogalmazott: javaslatuk nem fáj a kormánynak, nem fáj a fővárosnak, nincs benne pártpolitika, de ésszerű, mert előnyös a hétköznapi embereknek. Az MSZP választmányának elnöke kérte, hogy fogadják el a javaslatot, azért „mert jó”.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.