2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Világnapi köszöntés az időseknek

Kispest
2017. október 03. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat kilencedik alkalommal rendezte meg köszöntő ünnepségét az Idősek Világnapja alkalmából.  Zsúfolásig megtelt a KMO színházterme, ahol Csonka András előadóművész hívta „zenés randevúra” a kispesti időseket.

Köszöntőjében a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője, Balázs Piroska arról beszélt, hogy az ünnepnap a méltóságteljes idős kort állítja középpontba, az intézmény is ezért dolgozik a mindennapokban. Balázs Piroska elmondta, kilencféle szolgáltatást nyújtanak 570 ellátottjuknak, akik közül négyszázhetvenen 67 év felettiek, kilencvenkilencen pedig már betöltötték a 90. évüket is. Gajda Péter, Kispest polgármestere ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy itt Kispesten nem igazán a korral, hanem az életpályával, a munkával, azzal az odaadással és szeretettel foglalkozunk, amit az idősek adtak a kerületnek. Azok az idős emberek, akik dolgoztak az országért, Kispestért és nevelték gyermekeiket, unokáikat. Nem lehet ezekről az érdemekről elégszer beszélni – hangsúlyozta Gajda Péter, hozzátéve, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy segítse az itt élő időseket: a Segítő Kéz támogatásán túl számos ingyenes programot biztosít számukra.

 

Burány Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a fiatalok nem tudják, milyen is idősnek és bölcsnek lenni, ezért rajtunk is múlik, hogy milyen állapotban érik meg az időskort. Az életet megtanulni, a tapasztalatokat átvenni nem könyvekből, hanem a nálunk idősebb emberektől tudjuk, ezért is érdemel meg minden tiszteletet időskorban az ember – fogalmazott. Beszéde végén megköszönte mindazt, amit az emberi kultúrából, a viselkedés szabályairól megtanulhatott az idősektől.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.