2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Főzőkonyha-felújítás az Eszterlánc bölcsődében

Kispest
2017. szeptember 18. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

 


Több mint tízmillió forintot fordított az önkormányzat az idén az Eszterlánc bölcsőde főzőkonyhájának átépítésére, a járólapok, a világítótestek, a vízvezetékek cseréjére, festésre.

 

A Csokonai utcai, 96 kisgyerek napi gondozását végző Eszterlánc bölcsődében jelenleg az őszi beszoktatási időszak elején tartanak, így még csak 46 bölcsisnek készül a napi ebéd a most átépített főzőkonyhában. Hamarosan újabb 12-14 kisgyerek érkezését várják – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Sárosiné Dálnoki Judittól, aki elmondta azt is, hogy egész évben folyamatosan érkeznek a kisgyerekek az intézménybe, és tapasztalataik szerint 8-10 bölcsődés csupán néhány hónapot tölt csak itt, mert különböző okok miatt például albérletváltás, elköltöznek Kispestről.

A pincében még folynak a felújítás utolsó munkálatai, de ez már nem zavarja a bölcsőde működését. Ebben az évben minden a tervek szerint haladt, de jövőre, a tervek szerint az ugyancsak nagyon régi, sárga folyosói kőburkolat cseréjével folytatódhat az intézmény felújítása – mondta Gajda Péter polgármester.

Az átépítést végző Vaműsz vezetője, Kránitz Krisztián tájékoztatása szerint a főzőkonyha teljes gépészeti és építészeti átalakítása elkészült, megtörtént az ivóvíz- és melegvíz-, valamint a csapadékvíz- és szennyvízvezeték cseréje is. Ezen kívül 60 négyzetméteren járólapot, 142 négyzetméteren csempeburkolat cseréltek, 200 négyzetméteren pedig falfestés zajlott, valamint 11 világítótestbe új LED-es világítótest került.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.