2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Teljesültek az ígéretek a Bóbita óvodában

Kispest
2017. szeptember 18. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Bár a Méhecske csoport óvodásai még a Bóbita óvoda újonnan kifestett tornatermében kapnak átmeneti menedéket az anyaóvoda, a Hársfa óvoda felújítása alatt, az intézményben sok minden megújult ezen a nyáron - büszkélkedik Benkőné Sipos Erika óvodavezető.

Az önkormányzat több mint nyolcmillió forintot fordított ennek az intézménynek a rendbehozatalára – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki ez alkalommal is elmondta: csupán erre az esztendőre zárult le az intézményfelújítási program, hiszen a jövő évi költségvetés készítésekor ismét előkerül az a lista, amelyet a Vaműsz szakemberei készítenek folyamatosan, az önkormányzati intézményekben való legfontosabb javításokról, fejlesztésekről, beruházásokról. Ezekre évente 500 millió forintot fordít majd az önkormányzat. A mintegy 148 kispesti kisgyerek ellátására fenntartott Bóbita óvodában várhatóan jövőre a mosdók és a tálalókonyha kerülhet majd sorra.

Kránitz Krisztián, a Vaműsz igazgatója örömmel hallgatta az intézményvezetőt, aki elégedett volt az elvégzett munkák minőségével. A nyári felújítás során javultak az itt dolgozók munkakörülményei, hiszen a dajkák öltőzőit is átalakították, de ezen kívül festettek, mázoltak, valamint a közlekedők, hat foglalkoztató, az irodák és az elkülönítő-helyiség (kb. 600 négyzetméter) burkolatát is kicserélték.

Benkőné Sipos Erika elmondása szerint az intézmény „mindent megkapott”, amit megígértek a felújítás előtt. Mint mondja, az óvodába járó gyerekek szülei is aktívan kiveszik a részüket az intézmény lehetőségeinek, eszközeinek bővítéséből. Példaként az óvodai Garázsvásárokat említi, amelyet már négy alkalommal tartottak, és várhatóan októberben lesz legközelebb. az ebből befolyt összegekből elsősorban az udvar szépítésére és a csoportok játékainak gyarapítására fordították.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.