2023. november 30., csütörtök, András és Andor

Környezetbarát gondozási központ létesül Kispesten

Kispest
2011. június 07. kedd Írta: Nagy István

Jól halad a Kispesti Önkormányzat „Forrásház” névre keresztelt gondozási központjának építése, amint arról a nemrég megtartott műszaki bejáráson a helyi képviselők is meggyőződhettek. A tervek szerint az új központ, amellett, hogy kulcsfontosságú lesz a pszichés zavarokkal küzdő kerületiek gondozása szempontjából, egyben az első zöldenergiát is hasznosító kispesti középület lesz.

A 450 millió forintos Uniós támogatással megvalósuló beruházás új, Dobó Katica utcai épülete, energiaellátás szempontjából,a maga nemében  egyedülálló lesz Kispesten. A fűtést és hűtést hőszivattyús rendszerrel oldják meg, a homlokzati és az udvari fények energiaellátását napelemekkel biztosítják, sőt az esővizet is összegíűjtik és azzal locsolják majd a kertet.

A 160 helységből álló, 1700 négyzetméteres intézmény létrehozását az indokolta, hogy a válság miatt munkahelyüket elveszítő kispestiek körében nőtt a különböző mentális zavarokban, depresszióban, szorongásban, pánikbetegségen szenvedők aránya. A Családsegítő Szolgálat elképzelése alapján az ő ellátásukat, foglakoztatásukat és integrációjukat segíti majd elő ez a közel száz fő befogadására alkalmas új gondozási központ. Itt kap majd helyet a jelenleg is Kispesten működő Tárt Kapu Színház, de a művészetterápia mellett lesz masszázs, illetve zeneterápia is várja majd a rászorulókat.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.