2019. máj. 27., hétfő, Hella

Hatodik alkalommal fogadtak örökbe fákat Kispesten

Kispest
2017. július 10. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Idén sem maradt el az önkormányzat családbarát programja, a Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! Ebben az esztendőben, szüleik kezdeményezésére 19 kisgyermek neve került a 15 örökbe fogadott fára szerelt aprócska fémtáblákra a Vak Bottyán utca 63. szám előtti zöldterületen, a Katica utca végi parkban.

A Kispesti Zöldprogram keretében a Wekerlei Kultúrház kezdeményezésének folytatásaként 2011-ben indította el az önkormányzat a Te is Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! programot, amelyben a szülők fogadhatnak örökbe gyermekeiknek facsemetét a kerületi közterületeken, parkokban. A program indulása óta több mint 100 fa talált gazdára: a Városház téren, az Atatürk parkban, a központi játszótéren, az Ötvenhatosok terén, valamint az Eötvös utca és a Kosárfonó utca közötti parkban jelzik táblák az örökbefogadók nevét. A program azt szimbolizálja, hogy a kispestiek számára is fontos, hogy szebb és zöldebb legyen a kerület, ezért részt vesznek a közös kerületszépítésben. Bízunk benne, hogy a gyerekek felnőve is figyelnek majd környezetükre, a zöldterületekre – mondta köszöntőjében a családias rendezvényen Gajda Péter polgármester.

A mostani 15 fát tizenkilencen, köztük 4 testvérpár fogadta örökbe: Szemethy Zalán, Buti-Sztanoj Nimród, Lázár Kinga, Siroki Ádám, Ágoston Nóra, Ágoston Emma, Kovács Molnár Levente, Kovács Molnár Áron, Danilás Letícia, Szatmári Dóra, Szatmári Zsófia, Juhász Abigél Emese, Csarnay János, Vántsa Panna, Elek Boglárka Judit, Fehér Dániel Roland, Kerekes Márk Bence, Kerekes Boglárka és Xinogalos Leonidasz.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.