2024. június 14., péntek, Vazul

Zöldülő kispesti óvodák és bölcsődék

Kispest
2011. június 03. péntek

 

Pályázatot írt ki Kispest Önkormányzata abból a célból, hogy az óvodák és bölcsődék dolgozói a gyerekekkel és a helyi vállalkozásokkal együttműködve újítsák meg az intézmények előtti zöldterületeket. Idén is sokan jelentkeztek a pályázatra, a nyertesek pénzjutalomból valósíthatják meg terveiket. Az elismeréseket és a kerti szerszámokat tegnap délután adták át a Városházán.

 

Másodszor hirdette meg a Kispesti Önkormányzat a "Tegyünk együtt többet a zöld kispesti óvodákért és bölcsődékért" programot, amelynek célja, hogy a civilek és a helyi vállalkozások bevonásával váljanak szebbé az óvodák és bölcsődék előtti zöldfelületek. Így nem csak az intézmények környezete válik szebbé, de a projektnek komoly közösségépítő, szemléletformáló szerepe is van.

 

A pályázatra idén 10 pályamű érkezett, 2 bölcsőde és 8 óvoda jelentkezett. A pénzjutalmakat és kerti eszközöket tegnap Ékes Gábor és Vinczek György alpolgármesterek adták át egy ünnepség keretében a Városházán.

 

 

 

A műsort a Gyöngykagyló Óvoda 5-ös csoportja adta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázat nyertesei:

I. díj: Bóbita Óvoda  (1193 Bp., Csokonai u. 5.)

Pályázati anyagukban Kispest egyik frekventált területén, a Csokonai sétálóutcában az óvoda melletti zöldsáv rendbetételére vállalkoztak.

II. díj: Árnyas Óvoda (1192 Bp., Vonás u. 10.)

Szép kivitelű pályázati anyagukban mindhárom tagóvodájuk épülete előtti,  jelenleg csak füves területek "zöldebbé", igényesebbé tételére vállalkoztak.

 

III. díj: Hársfa Óvoda (1191 Bp., Eötvös u. 9.) és a Közös Esély Egyesület (1196 Bp., Batthyány u. 173. u.)

Pályázati anyagukban Kispest egyik frekventált területén, az Eötvös sétálóutcában az intézmény utcai bejárata előtti előkert csinosítását tervezik.

 

Emléklapot kaptak:

Mese-Vár Óvoda (1196 Bp., Nádasdy u. 48.)

Százszorszép Óvoda (1193 Bp., Táncsics M u. 9.)

Gyöngyszem Böcsőde (1195 Bp., Zrínyi u. 4.)

Gyöngykagyló Óvoda (1195 Bp., Zrínyi u. 6.)

Zöld Ágacska Óvoda (1191 Bp., Berzsenyi u. 6.)

Csillagfény Bölcsőde (1191 Bp., Eötvös u. 11.)

Szivárvány Óvoda (1195 Bp., Petőfi u. 34.)

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.