2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Kakaó a polgármesterrel

Kispest
2011. június 01. szerda

 

Különleges esemény színhelye volt tegnap a kispesti Városháza. Gajda Péter polgármester ugyanis általános iskolásoknak mutatta be egy csöppet sem formális program keretében a kispesti Városházát. A program végén közös fotó is készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vállalkozó kedvű, de legfőképp kíváncsi természetű harmadikosokat látott vendégül Gajda Péter a Városházán. A bolyais diákoknak a polgármester megmutatta azokat az irodákat és különlegesebb helyeket, ahová az ügyfelek alap esetben nem mehetnek be. Ilyen volt a főépítész irodája, ahol rengeteg kérdéssel bombázták a gyerekek a főépítészt.

A szerverszobában is hosszú perceket töltöttek el, itt a számítógépes rendszer működésébe kaptak kis betekintést. A legérdekesebbnek mégis a Dísztermet tartották a gyerekek, ugyanis itt kipróbálhatták a mikrofonokat, azt hogy milyen érzés lehet felszólalni az ülésteremben.

 

 

A sétát követően a polgármester kakaóval vendégelte meg a kisdiákokat, akiket leginkább a városvezető irodájában található futball relikviák érdekelték, de sok kérdés hangzott el arról is, hogy mennyire nehéz döntést hoznia egy városvezetőnek. A program végén közös fotó örökítette meg a gyerekek látogatását.

 

Akik a kispesti diákok közül kedvet kaptak a városházi programhoz, folyamatosan jelentkezhetnek a Városházi Kakaó Túrákra.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.