2019. június 26., szerda, János és Pál

Születésnapi megemlékezés Puskás Ferencről

Kispest
2017. március 31. péntek Írta: Csizmadia Viola

A legendás labdarúgó születésének 90. évfordulójának alkalmából (1927. április 1-jén született) tartott megemlékezést Kispest Önkormányzata és a Budapest Honvéd FC a KöKi Terminál melletti parkban felállított Puskás szobornál.

2006 óta fájó szívvel emlékezünk meg Puskás Ferencről, Kispest, Budapest és az ország leghíresebb sportolójáról. Fontos, hogy mi azt az egykori kispesti srácot tiszteljük, aki hírességként is megmaradt embernek – fogalmazott ünnepi beszédében Kispest polgármestere Gajda Péter, aki elmondta, az önkormányzat erejéhez mérten méltó módon próbálja ápolni Puskás Ferenc emlékét: utca és iskola viseli nevét, emléktáblák, valamint Kristóf Lajos két alkotása, egy iskolai és egy köztéri szobor – utóbbi az első volt Budapesten – emlékeztetnek a nagyszerű sportemberre, akinek Európában és a világban is sok tisztelője volt. Arról is beszélt a polgármester, hogy három hét múlva Isztambul Pendik kerületének (Kispest testvérvárosának) most épült sport és ifjúsági parkjában a kispestihez hasonló Puskás-szobrot avatnak majd. Reméljük, hogy Puskás által ott is sok tisztelőjére találunk Kispestnek és Puskás sportemberi nagyságának – zárta gondolatait Gajda Péter.

Szurgent Lajos, a Budapest Honvéd FC képviseletében személyes emlékeit osztotta meg, a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) képviselő Sipos Jenő arról beszélt, hogy Puskás élete és pályafutása példakép lehet a mai fiatalok számára, a kiváló sportember hiányzik a magyar labdarúgásból. Bihari Péter, a Puskás iskola igazgatója szerint méltóképpen őrzi az iskola és a kerület is azokat az eszméket, amelyeket Puskás örökül hagyott.

A születésnapi megemlékezés végén – Puskás Ferenc 1927. április 1-jén született – a szobor előtt hajtottak fejet a megjelentek és helyezték el az emlékezés virágait. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, a Budapest Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos Kaszás Kálmán, az MLSZ részéről Sipos Jenő, a Puskás iskola nevében Bihari Péter, a Puskás Alapítvány részéről Fenyvesi Dezső elnök, a Honvéd Baráti Kör képviseletében Piroska János és Balogh Pál, a Székelyország Tündérkertje Egyesület részéről Bacsó András, a Puskás Nemzetközi Futballalapítványtól Mravik Gusztáv koszorúzott.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.