2019. június 26., szerda, János és Pál

Már két műszakban dolgoznak a Forrásházban

Kispest
2017. március 30. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Elindult a második műszak is a Forrásházban, ahol egy együttműködési megállapodás értelmében a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. már 40 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.

A rehabilitációs foglalkoztatót megtekintette Kispest polgármestere és Kertész Csaba alpolgármester. Délelőtti és délutáni 4-4 órás műszakban, heti váltásban összesen negyvenen végezhetnek könnyű fizikai munkát a Forrásházban.

Gajda Péter szerint kiemelt feladata az önkormányzatnak a rászorulók támogatása, ezért is öröm, hogy segíteni tud a kerület megváltozott munkaképességű kispestieknek, hogy visszatérhessenek a munka világába. Már kétszer annyian dolgozhatnak, mint a tavalyi induláskor. Azért is fontos ez, mert nem csupán az emberek állapotát javítja a munka, hanem szocializációs funkciója van, és pénzt is keresnek vele – fogalmazott Kispest polgármestere.

A Kézmű kommunikációs igazgatójától, Radnai Tamástól megtudtuk azt is, hogy a Forrásház kiemelt telephelye a cégnek. Biztonságban, jól érzik itt magukat az emberek. Folyamatosan nő a termelékenység, a megrendelők dicsérik a dolgozókat, elégedettek az itt végzett alapos és precíz munkával. elmondta, törekednek rá, hogy minél jobb legyen a munkahelyi légkör, és a cég nagy hangsúlyt fektet a munkán kívüli elismerésre.

A Forrásház lelkiegészség-központot is működtető Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum igazgatója, Vighné Vincze Erzsébet arról beszélt, hogy itt pszichiátriai problémával küzdő emberek dolgoznak, akiknek más-más a munkavégző képességük, de sikerült úgy összehangolni a munkát a Kézművel, hogy a felmerülő problémákat kezelni tudják.

Az önkormányzat, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum és a megváltozott munkaképességű emberek ezreit foglalkoztató Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. háromoldalú együttműködési megállapodása nyomán tavaly októberben kezdődött meg egy műszakban a munka a szociális centrum keretei között működő Forrásházban. Az egészségügyi és a szociális ellátás mellé felsorakozott foglalkoztatással kiépült a komplex szolgáltatási rendszer harmadik pillére is a Magyarországon egyedülállónak számító intézményben.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.