2019. június 26., szerda, János és Pál

Új mobilalkalmazás kispestieknek

Kispest
2017. március 06. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Új kommunikációs lehetőséget ajánl az önkormányzat a kispestieknek és a kerületben történtek iránt érdeklődőknek. Közvetlen, gyors és innovatív mobilalkalmazással érhetik el az eseményekről szóló legfrissebb beszámolókat, híreket. A Kispest alkalmazás segítségével a XIX. kerületi önkormányzat így már a XXI. század megoldásaival kommunikál lakosaival és partnereivel  – tudta meg lapunk Gajda Péter polgármestertől, akit arra kértünk, mutassa be az iOS-re és Androidra készített fejlesztést, amely a kiterjesztett valóság segítségével olyan megoldásokra is képes, amelyre ma még igen kevés applikáció.

Gajda Péter szerint az új mobilalkalmazás segítségével a kispestiek folyamatosan értesülhetnek a kerület híreiről, rendezvényeiről. Ehhez regisztrálni sem kell, de amennyiben a felhasználó azonosítja magát, személyre szabott tartalmakat is kaphat. Az app automatikusan megjeleníti a legfrissebb kerületi híreket, és egy új – és a felhasználó számára fontos – hír megjelenésekor azonnal „riaszt”.

Az alkalmazás túlmutat a megszokott és elvárt megoldásokon: a nyomtatott anyagokhoz digitális tartalmak is rendelhetőek. Az önkormányzati kiadványok vagy hirdetőoszlopok, óriásplakátok kiválasztott képeihez videókat lehet lejátszani, ehhez az applikációt használva rá kell irányítani a telefont ezekre a felületekre. Az alkalmazás eseménynaptárral és eseményértesítési rendszerrel is rendelkezik, amelynek segítségével a felhasználó emlékeztetőt kaphat a számára érdekes rendezvényekről, és akár egyetlen érintéssel jelentkezhet is rájuk – emeli ki a polgármester.

Az applikációról Gajda Péter elmondta azt is, hogy az alkalmazás kérdőívmoduljával folyamatos kapcsolatot lehet tartani a kispestiekkel, fontos kérdéseket lehet feltenni, és a gyors interaktivitás révén az eredmények kiértékelése is gyorsan zajlik. Amennyiben a felhasználó – Facebook-fiókjával vagy rövid regisztrációval – azonosította magát, megjelölheti azt is, hogy milyen hírtípusokra kíváncsi, az önkormányzat pedig az érdeklődési köre szerinti célzott tartalmakkal látja el. A bejelentkezés nem kötelező, ugyanakkor bizonyos funkciók csak így érhetők el.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.