2019. április 19., péntek, Emma

Mégis, kinek az érdeke?

Kispest
2017. február 01. szerda Írta: a Szerk.

Elkelt az Ady mozi. Dódity Gabriella és fideszes csapata most azon rugóznak, hogy miért nem vette meg, ha tetszik vásárolta vissza az önkormányzat Havas Henriktől az évek óta üresen álló, Havas szerint több mint 230 millióért félig sem felújított mintegy 1500 négyzetméteres wekerlei ingatlant. Havas Henrik 2001-ben 12,5 millió forintért vásárolta meg a Kós Károly tér 4. szám alatti, korábban mozi épületként működő helyiségkomplexumot azzal a szándékkal, hogy oktatási célokra felújítja a romos állapotú ingatlant. Az intézmény azóta áll üresen, a felújítás soha sem fejeződött be, a tulajdonos sem kezdett vele igazán semmit. Havas egyet szeretett volna, végre eladni az ingatlant, és mivel ez idáig ennyi pénzért ez nem kellett a kutyának sem, kézenfekvőnek vélte a megoldást: vegye meg az önkormányzat. Így Havas beszállt a helyi Fidesz által gerjesztett adok-kapokba, hogy különféle indokokkal, „kedvezményes ajánlatokkal” rávegye a polgármestert a mozi visszavásárlására.

A Tanár úr nem először kerül konfliktusba az önkormányzattal, a képviselő-testülettel. A kispestiek jól emlékeznek arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem fiókiskolájaként Kispesten üzemelt Budapest Média Intézet (BMI), amely a felsőoktatási törvény változásával 2010-ben megszűnt. A Havas-féle iskola népszerű volt a médiában ma jól ismert celebek között. Havas maga is sokat büszkélkedett híres tanítványaival, például a hamarosan milánói konzullá avanzsáló Csiszár Jenővel is. De ide járt Sebestyén Balázs, Fresh Wiki, sőt Huth Gergely Fideszhez közeli újságíró, és maga az önkormányzat tanácsnoka, Dódity Gabriella is.

Amikor az önkormányzati bérleményben végleg lehúzta a rolót a BMI, Havas nem sokat törődött a formaságokkal, vagy azzal, hogy törvénytisztelő állampolgárként rendezze tartozásait: számolatlanul, rendezetlenül és összedobálva maradtak az épület folyosóin, irodáiban utána hivatalos okmányok, diákigazolványok, indexek, közismert médiaszemélyiségek szakdolgozatai. Az intézet komplett könyvtára is kidobásra került. Az önkormányzat vagyonkezelői éveken át hiába szólították föl több alkalommal is Havast, hogy rendezze végre több mint 25 milliós köztartozását, a Tanár úr minden alkalommal „palira” vette a helyieket, és így 25 millióval rövidítette meg a kispestieket is.

Ezek után csak az kérdés: miért áll érdekében Dódity Gabriellának egy olyan ember pártját fogni, gazdasági érdekeit támogatni, aki egy lendülettel 25 milliót vett ki a kispestiek zsebéből, és aki így bánik mások személyes adataival, dokumentumaival?

 

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.