2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Állásbörze Kispesten

Kispest
2016. november 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Már a reggeli regisztrációnál kígyózó sorok álltak a Fővárosi Kormányhivatal Foglalkoztatási főosztálya és a XVIII. kerületi Kormányhivatal Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt programjának rendezvényén a KMO aulájában. Húsz munkáltató közel 205–300 állásajánlattal várta az elhelyezkedni kívánó álláskeresőket.

A rendezvénynek helyet adó kerület nevében Gajda Péter polgármester köszöntötte György Istvánt, Kormánymegbízottat, Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjét, Kovács Bencét, a XIX. kerületi Kormányhivatal hivatalvezetőjét és valamennyi résztvevőt, a szervezőket és az álláskeresőket.

A munkahelyteremtés kérdését kiemelten kezeljük és támogatjuk mindazokat, akik ebben segítségére vannak az önkormányzatnak és az itt élő embereknek – fogalmazott Gajda Péter. Kispest polgármestere szerint pozitív változás indult el a munkaerőpiacon: egy olyan fordulat következett be, amelynek eredményeképpen, aki a Közép-Magyarországi régióban, illetve Budapesten munkát keres, az találhat is. Örömteli, hogy ilyen programok létrejöhetnek itt Kispesten, amelyek keretében a munkaadók és munkavállalók egymásra találhatnak, és tájékoztatást kaphatnak például erről az Európai Uniós és kormányzati támogatási programról is, amely ezt a célt szolgálja.

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja arról számolt be, hogy javultak a munkaerő-piaci mutatók: a foglalkoztatottak száma és aránya bővült, a munkanélkülieké pedig mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest. Magyarországon a foglalkoztatottak száma 4 millió 386 ezer fő, ami 135 ezer fővel több az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A fővárosban is jelentősen, 35 százalékkal csökkent a kormányhivatal által nyilvántartott álláskeresők száma egy év alatt, amely a jelenlegi adatok szerint kevesebb mint 23 ezer. Hozzátette: Kispesten is javult a munkaerő-piaci helyzet; 932-ről, 676-ra mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma a kerületben az elmúlt évben.

Nemcsak az ország teherviselő-képessége szempontjából fontos, hogy minél többen dolgozzanak, hanem mindenki számára, aki a maga és családja számára meg szeretné teremteni a megfelelő egzisztenciát, éppen ezért a kormányhivatal számos eszközzel támogatja az álláskeresőket abban, hogy el tudjanak helyezkedni – hangsúlyozta dr. György István, s hozzátette: bízik benne, hogy a résztvevők közül minél többen sikeresen el tudnak helyezkedni a munka világában.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.