2019. június 26., szerda, János és Pál

Őszi lombgyűjtő akció Kispesten

Kispest
2016. november 08. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A kertes és családi házas övezetben élők már átvehetik a lombgyűjtő zsákokat a Városháza előterében, és a lomgyűjtő ketreceket is kihelyezték, elsősorban Wekerlén, de a város néhány más nagy lombkoronájú fasoros területén a szakemberek. Az önkormányzat hagyományos lombgyűjtési akciója, idén is, időjárástól függően, december közepéig tart tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az önkormányzat idén is segít az őszi avar gyűjtésében és elszállításában. Wekerletelepen (Bercsényi u. - Ady E. út – Határ út – Nagykőrösi út által körbezárt terület), illetve a kerület további néhány utcájában, ahol nagy lombkoronájú fasorok találhatóak, a korábbi évekhez hasonlóan az avargyűjtéshez lombgyűjtő ketreceket biztosítunk, amelyek kihelyezéséről és rendszeres ürítéséről a Közpark Kft. gondoskodik.

A kerület más kertes, családi házas övezetben házanként 4 darab FKF Zrt. emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákot biztosítanak, amelyeket már átvehetnek a Polgármesteri Hivatal előterében hétfőtől csütörtökig 08.00 – 16.00, pénteken 08.00 - 12.30 óra között.

Mivel az átvett zsákokról cím- és darabszám-nyilvántartást vezetnek, ezért az átvételhez kérik, vigye magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

A szakemberek azt is kérik, hogy a lombgyűjtő zsákokat a kommunális hulladékgyűjtő mellé helyezzék, így azokat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. folyamatosan elszállítja.

A szállítás időpontjáról, illetve további zsákok beszerzéséről a szolgáltató honlapján (http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes) tájékozódhatnak.

A ketrecek kihelyezésével és ürítésével kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat:

Közpark Nkft. Budapest Bercsényi u. 18. telefon: 347-0317, e-mai lcím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A lombgyűjtési akcióval kapcsolatban észrevételt, javaslatot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, vagy a 3474-528-as telefonszámon tehet.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.