2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Ötven éve együtt

Kispest
2016. október 06. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A hagyományoknak megfelelően, idén most huszonöt olyan kispesti házaspárt köszöntöttek a Városháza dísztermében, akik 50 éve, vagy annál régebben kötöttek házasságot. A 13. köszöntésen Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György alpolgármester és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos emléklappal és önkormányzati csomaggal gratulált az idős embereknek.

Régi hagyomány köszönteni azokat a kispesti párokat, akik ilyen hosszú ideje élnek együtt békességben, szeretetben – mondta köszöntőjében Kispest polgármester. Gajda Péter hangsúlyozta, nem csupán udvariassági gesztusról van szó, fontos beszélni arról, hogy a család, a házassági kapcsolat milyen kiemelkedő érték, ezért is állíthatók az idős házaspárok példaképül a fiatalok elé. Kutatások is bizonyítják, hogy a kapcsolatban, házasságban élők hosszabb életkort élnek meg tette hozzá.

Vinczek György pohárköszöntőjében a hosszú házasság titkaira keresett magyarázatot. Az alpolgármester szerint kár hosszasan keresni, hiszen úgysem találunk mindenkire érvényes megoldásokat, recepteket, mert minden házaspárnak magának kell megtalálnia közös életük során a harmóniát.

A legalább fél évszázada együtt élő házaspárokat a népszerű humorista, Illés István „Ayala” és lánya, Illés Anna lepte meg ünnepi műsorral.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.