2019. június 26., szerda, János és Pál

Rekordszámú jelentkező az őszi Szenior Akadémián

Kispest
2016. október 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

Mintegy 300 regisztrált hallgatóval megkezdődött az ingyenes őszi Szenior Akadémia Kispesten. Az önkormányzat és a Zsigmond Király Egyetem közös kurzusa immár hetedik félévére hívja, várja az ötven felettieket.

A hagyományoknak megfelelően Gajda Péter, Kispest polgármestere köszöntötte a kispesti Szenior Akadémia diákjait az őszi kurzus első előadásán. A sikeres rendezvénysorozat közkívánatra tovább folytatódik, ismét sok érdekes és hasznos információval gazdagodhatnak a hallgatók – mondta a polgármester, aki azt is örömmel mesélte, hogy a kerületben évek óta folyik a nyugdíjasok képzése: sikeresen működik az ingyenes nyelvoktatás és a számítógép-kezelői tanfolyam is. Az eddigi tapasztalatok is bizonyítják, hogy jó döntés volt elindítani a Zsigmond Király Egyetemmel közösen az idősebb generációnak szóló ismeretterjesztő előadássorozatot is. A Szenior Akadémia Kispesten már fogalom, itt alakult ki az egyik leglelkesebb látogatótábor a fővárosi akadémiák közül, ez a harmadik legnépszerűbb, leglátogatottabb az országban.

Az első előadás témája az ageizmus volt: Jászberényi József, a szakterület legismertebb hazai kutatója, a szenior akadémiák koordinátora mutatta be új könyvét, amely az idősekkel szembeni hátrányos megkülönböztetések magyar és nemzetközi vonatkozásairól szól. A folytatásban, október 11-én a szenior tánc-kurzusok fiatal oktatója, Novák Mária a testmozgás időskori fontosságáról és lehetőségeiről beszél, különös tekintettel az idősek által is gyakorolható táncprogramokra. Október 25-én Udvarvölgyi Zsolt vallástörténész, volt isztambuli konzul tart előadást a migrációs válság és az iszlamizáció aktuális problémáiról, megoldási lehetőségeiről. November 8-án Kerényi Péter kommunikációs szakember magyar és nemzetközi példákkal beszél az aktív időskor lehetőségeiről és gyakorlatairól. November 15-én Molnár Krisztina, a Pető Intézet intézetvezetője Az elmúlás krízise az emberi életben címmel tart előadást. November 29-én Zelena András pszichológiai szempontból vizsgálja József Attila életét és munkásságát, és rávilágítva arra, hogy a betegség és a műalkotás milyen összetett viszonyrendszert alkothat. Az idei félévet Jászberényi József előadása zárja december 6-án. Az előadó feltárja az aktuális világpolitikai erőtér-rendszereket, külön kitérve az EU válságára és Magyarország ellentmondásos nemzetközi helyzetére.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.