2019. június 26., szerda, János és Pál

Nem maradt el az őszi Bringás reggeli

Kispest
2016. szeptember 22. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Az Autómentes napon, szeptember 22-én a kispesti kerékpárosok már tudják jól, hogy aznap érdemes munkába, iskolába, óvodába menet az Europark Ady Endre út felőli oldalán lévő kerékpártárolója felé kerekezni, hiszen a kispesti önkormányzat évek óta itt tartja kerékpáros-barát rendezvényét.

Fél nyolckor voltak a legtöbben a sátor előtt a kispesti önkormányzat hagyományos rendezvényén, a Bringás reggelin, ahol forró teával és szendviccsel várták a két keréken érkezőket. Aki a kerületi rendőrkapitányság munkatársai által készített kerékpáros KRESZ-tesztet is kitöltötte, még külön ajándékot is kapott.

Ma reggel 7 és 9 óra között a szokásoknak megfelelően csaknem 150-en kerékpáros állt meg néhány falatra, meleg teára itt az Europark Ady Endre út felőli oldalán lévő kerékpártárolójánál. Volt, aki direkt csak idáig kerekezett, volt, aki csak lerakta kerékpárját és tömegközlekedéssel ment a munkába tovább, de volt, aki megállt néhány pillanatra, reggelire – meséli Fülöp Péter főszervező, aki szerint örvendetes, hogy a régi biciklis ismerősök mellett most újak is jöttek.

Minden évben két alkalommal tartunk Bringás reggelit, a kispestiek szeretik ezeket a találkozásokat. A hangulat most is kitűnő, hiszen sokan megbeszélték bringás ismerőseikkel, hogy itt találkoznak, majd közösen megreggeliznek – tudtuk meg ezt már Gajda Péter polgármestertől, aki szintén itt találkozott városvezető társával, Vinczek György alpolgármesterrel és Varga Attila önkormányzati képviselővel, majd váltottak néhány szót a délutáni testületi ülés napirendjeiről.

Az ide érkezők szinte mindegyike kitöltötte azt a kerékpárosoknak szóló KRESZ-tesztet, amelyet a kerületi rendőrkapitányság munkatársai állítottak össze. Óriási érdeklődés mellett a kérdésekre hetven százalékos eredménnyel sikerült a válaszokat megadni, ami nem is olyan rossz eredmény – mondták a szakemberek.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.