2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Várták a kispestiek az EbFestet

Kispest
2016. szeptember 05. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Borítékolni lehetett a II. Kispesti EbFest sikerét. Már tavaly biztos volt, hogy a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat, amelynek munkáját a kerületi önkormányzat is támogatja, rendezvénye sok-sok kispestit vonz majd. A hétvégi rendezvényen állatvédő és fajtamentő szervezetek mutatkoztak be, volt többféle kutyás bemutató és még kutya-szépségverseny is a KAC-pályán.

Az újabb alkalmat, amelyen kutyabarátok és állatot nem tartók is találkozhattak egymással Kispest polgármestere köszöntette, felidézve az elmúlt évek önkormányzati lépéseit: kutyafuttatók kialakítását és kutyapiszok-gyűjtők kihelyezését kerületszerte. Külön említette a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat létrejöttének fontosságát, hiszen ez az a szervezet, amely segít az elkóborolt állatok gazdáinak felkutatásában, illetve a gazdátlan állatok örökbefogadásában, és feladatának tekinti a felelős állattartás szabályainak megismertetését. Gajda Péter hangsúlyozta, az önkormányzat továbbra is támogatni fogja ezt a tevékenységet.

Kruzslicz Anna, a járőrszolgálat vezetője szerint nagyon sikeres volt a második kutyás fesztivál, amelyen több állatvédő szervezet, a polgárőrség, valamint a rendőrség is részt vett. Sok program várta az érdeklődőket: őrző-védő bemutató (MKOSE), hipp-hopp-bemutató, kötélhúzás (SKSE Hungary), tanácsadás a felelős állattartásról (Wekerlei Állatorvosi Rendelő), Falka City kutyaiskola bemutatója és 80 résztvevővel kutyaszépségverseny is.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.