2019. június 26., szerda, János és Pál

Már az új tanévre készülnek

Kispest
2016. július 12. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Bár még nem tudni pontosan, hogy a Klik átalakítása és az iskolák államosítása miként érinti a jövőben az iskolák fenntartását eddig ellátó önkormányzatot, de mintegy 34 oktatási, nevelési és szociális gyermekintézményben végez a nyári szünetben tisztasági festéseket, tapétázást, olajlábazat készítést, vakolatjavításokat, kisebb-nagyobb munkálatokat a Vamüsz.
Ilyen mértékű munkákra az elmúlt 5 évben nem került sor. A festési, felújítási, karbantartási igényeket az intézményvezetők állították össze, mi pedig a lehetőségekhez igazítva készítettük el az elvégzendő munkák listáját – válaszolta kérdésünkre Kránitz Krisztián, a Vamüsz idén kinevezett igazgatója.
A munkálatok zökkenőmentesen kezdődtek, hiszen minden intézményben sikerült egyeztetni az időpontokat a kivitelezés zavartalan lebonyolításához. Az óvodák és a bölcsődék esetében mindig az 1 hónapos zárva tartás idejére ütemezték és ütemezik a munkákat, az iskoláknál pedig a teljes nyári szünet a rendelkezésre áll.
A csaknem 19 ezer négyzetméternyi felület festése, karbantartása mintegy 35 millió forint, az iskolai táblák festése 1 millió 750 ezer forint, amelyet a Vamüsz költségvetéséből fizetnek majd ki.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.