2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Sportoltak, főztek, ettek, ittak

Kispest
2016. június 06. hétfő Írta: Csizmadia Viola

A kispesti intézmények és civilszervezetek gulyásfőzésben, az óvodások, valamint az általános és középiskolások sportversenyeken mérkőztek meg vasárnap a Katona József utcai önkormányzati sporttelepen. A hagyományos rendezvényt a Wekerlei Kultúrház, a Kispesti Sportközpont és a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája szervezte.

A zsűri – Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba alpolgármester, Vinczek György alpolgármester, Lazányi Ferenc önkormányzati képviselő és Sági Szilárd gasztrokibic – hosszas kóstolás után hozta meg döntését. Ezúttal a KÓStoló bakonyi betyár gulyáslevese kapros túrógombóccal győzött, második lett a Vadászok vadász gulyása, míg a Szupernagyik szupertitkos receptje alapján készült gulyás harmadik helyezést ért. Különdíjat érdemeltek a (P)ErkelTeam, az Alfa SC Kispest, a Hármas csapat, a Legszebb GESZ-tenye, valamint a Kis-pesti Íz-lelők gulyásai.

A sportversenyek már délelőtt elkezdődtek az általános iskolások kispályás focitornájával, a Kós, a Vass, a Bolyai és az Eötvös csapatainak részvételével, valamint az óvodások játékos sorversenyével, amelyben az Árnyas, a Gyöngykagyló és a Szivárvány kicsinyei mérkőztek meg. Az Elit Technikai és Tömegsport Klub légfegyveres lövészetet tartott, a színpadon a Pannónia iskola diákjai, majd az Art’s OK Táncművészeti és Sportegyesület növendékei adtak ízelítőt tánctudásukból. A színpad előtt a Kyokushin Karate SE tartott bemutatót. Délután a Trefort és a Semmelweis szakközépiskolák focicsapatai csaptak össze, majd judo háziverseny volt a Kispesti Atlétikai Club sportolóinak részvételével.

A versenyző csapatok és ételek: 21 kerületi intézmény, civilszervezet, párt és nemzetiségi önkormányzat fogott hozzá a főzéshez: Éhes Turisták (XIX. kerületi Természetbarát Szövetség – gulyás különleges fűszerekkel), Szupernagyik (Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete – gulyás Szupernagyik szupertitkos receptje alapján), Dikh TV (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – DICK gulyás – „Nézd!” gulyás), Legszebb GESZ-tenye (GESZ – kolbászos lecsó csirkemájjal gulyás), KÓStoló (Kispesti Kós Károly Általános Iskola – bakonyi betyár gulyásleves kapros túrógombóccal), Szolgálunk és Vérünk (Kispesti Véradók Egyesülete – cápa gulyás), Gardenszitibojsz (Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület – pincepörkölt kertvárosi módra), Vadászok (Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület – vadász gulyás), Kajás Majmok (Kispesti Atlétikai Club Judo Szakosztálya – kajás majmok „éteke”), Bárányfelhők (Kispest Önkormányzata – kispesti betyárgulyás), Sokak Gulyása (Demokratikus Koalíció Kispesti Szervezete – sokak gulyása), Eszterlánc (Eszterlánc Bölcsőde – eszterlánci gulyás mindent bele módra), Prevenciós Porció (Crimebox Club Kispest – lencsés szarvasgulyás gemenci crimebox módra), (P)ErkelTeam (Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola – borjú palócgulyás), Hármas Csapat (Kispesti Román Nemzetiségi Önkormányzat – trükkös gulyás), Banya-Tanya (Kispesti Árnyas Óvoda – tömény gulyás), „KISZE” (XIX. kerületi Ifjúsági és Szabadidősport Egyesület – papa babgulyása), Futottak még (KAC-futóközösség – vérforraló libidó-lötty gulyás „ágyon”), Alfa SC Kispest Vízilbda (Alfa SC Szinkronúszó és Vízilabda Klub – bajnokok eledele), Kis-pesti Íz-lelők (FIDESZ-KDNP Kispesti Szervezete – Íz-lelők gulyása), Arcok (Art’s Ok Táncművészeti Egyesület – Gyerekbarát „arcok” gulyás).

 

Sportversenyek eredményei:

Óvodások játékos sorversenye:
1. Árnyas óvoda
2. Gyöngykagyló óvoda
3. Szivárvány óvoda

 

Általános iskolások kispályás focitornája:
1. Kós iskola
2. Vass iskola
3. Bolyai iskola
4. Eötvös iskola

 

Középiskolások kispályás focitornája:
1. Trefort szakközépiskola
2. Semmelweis szakközépiskola

 

(A gulyásfőző verseny díjait támogatták: Kispest Önkormányzata, a másik bolt, Koller Bácsi Cukrászdája, LIBRI Europark Könyvesbolt, Nokedli Büfé, Unicredit Bank, Vadász Cukrászda, Vetrece Kávézó, Wekerle Étterem, Wekerle Kozmetika, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, Kispest Uszoda)

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.