2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Ismét Kerékpárosbarát település Kispest!

Kispest
2016. máj. 23. hétfő Írta: Csizmadia Viola

55 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait Nyíregyházán. A városnak járó fémtáblát Vadon Etelka, a hivatal Társadalmi Kapcsolatok Iroda vezetője vette át.

Mint azt az irodavezetőtől megtudtuk: Kispest harmadszorra pályázott sikerrel a Kerékpárosbarát Település Díjért, így 2014-es és 2015-ös évek után idén is méltónak találták a kerületet arra, hogy egy évig viselhesse ezt a címet. Kispesten kívül még 3 fővárosi kerület pályázott sikerrel. A díjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben hirdeti meg minden évben, az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést.

A kerület tervei között szerepel, hogy a márciusban megjelent Európai Uniós kerékpárosbarát fejlesztéseket célzó pályázaton a Fővárosi Önkormányzattal és más kerületekkel együtt konzorciumban induljon.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.