2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Jótékonysági nap a Tündérkertben

Kispest
2016. máj. 23. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Az árva erdélyi gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat a Székelyország Tündérkertje Látványpark kulturális rendezvényén. A Jótékonysági nap alkalmával szentelte fel Böjte Csaba ferences szerzetes az egy éve működő Tündérkertet.

A program védnöke, Kispest polgármestere köszöntőjében elmondta, az önkormányzat több mint másfél millió forinttal, valamint kedvezményes havi bérleti díjjal támogatta a kert kialakítását. Gajda Péter hangsúlyozta, bízik abban, hogy a kerttel olyan új kulturális színtere született Kispestnek, amelyre mindenki büszke lehet. Egyben megköszönte a képviselőknek, hogy támogatták a park létrejöttét, és Bacsó Andrásnak a megvalósítás érdekében végzett munkát. Ezt követően a polgármester és a tündérkert megálmodója együtt vágták át a nemzeti színű szalagot. Spontán testvérvárosi felkérést is kapott a polgármester a rendezvényen fellépő balánbányai táncosoktól. Gajda Péter elmondta, régóta tervez testvérvárosi kapcsolatot az önkormányzat egy székelyföldi településsel, ezért nyitott az együttműködésre.

 

A Székelyország Tündérkertje Egyesület elnöke, a szomszédos Bujdosó Székely vendéglő vezetője, Bacsó András lapunknak elmondta, a park Székelyföld kultúráját, értékeit kívánja bemutatni az érdeklődőknek, óvodásoknak, iskolásoknak.

 

A Székelyország Tündérkertje Látványparkot Böjte Csaba ferences szerzetes szentelte fel. Részt vett a rendezvényen a 2013-ban elhunyt legendás székelyföldi hegymászó, Erős Zsolt édesanyja is, az Erőss Zsolt-mászófalat a „Hópárduc” gyermekeinek – Erőss Gerda és Erőss Csoma – közreműködésével avatták fel. Az egész napos kulturális programban írók, költők, előadóművészek, táncosok léptek a közönség elé.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.