2019. július 20., szombat, Illés

Kinder-döntő a KMO-ban

Kispest
2016. máj. 22. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

Rekordszámú résztvevővel zajlott az idei Kinder Tojás Fesztivál a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban. Mintegy ötven produkció, csaknem 300 kisgyerek szerepelt különféle műfajokban a művelődési ház színpadán. A rendezvénysorozatot a kispesti önkormányzat egymillió forinttal támogatta.

Ahogy mondani szokták, a zsűrinek nehéz dolga volt, mert egy híján száz produkcióval mintegy hatszázan neveztek a 2016-os Kinder Tojás Fesztiválra – mondta Gábor Ilona, a KMO igazgatója, aki szerint a 21 éve zajló verseny semmit sem veszített kezdeti népszerűségéből, sőt, évről-évre mind többen jelentkeznek.

Gábor Ilona elmondta: a furcsa nevű fesztivál, amely nem a jól ismert csokoládé gyártójának támogatása miatt viseli ezt a nevet, pont olyan, mint az az édesség, amelyben meglepetés van. Minden bemutatott produkció egy kincs, amely mindenkinek örömet okoz.

A rendezvényt ebben az évben is a kispesti önkormányzat egymillió forinttal támogatta, amelyből a megrendezésen kívül a a legsikeresebben szereplők 10 napos művészeti táborozása és a résztvevők jutalmának finanszírozása is kitelik majd.

A Tasony Balázs, aki maga is a Kinder Tojás Fesztiválok felfedezettje, vezette programon sok szeretettel köszöntötték a rendezvénysorozat háziasszonyát és koordinátorát, Kiss Ágnest, aki évek óta rendületlen lelkesedéssel szervezi ezt a tehetségkutató versenyt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szerdán kerül majd sor.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.