2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Kispesten is szinte teljes a csatornázottság

Kispest
2016. máj. 09. hétfő Írta: Csizmadia Viola

A Kosárfonó utcában az Üllői út Kossuth tér között 250 méter, Derkovits Gyula utcában az Irányi utca és Könyvkötő utca közötti részen végzett legutóbbi mintegy 500 méternyi csatornaszakasz felújítása után, valamint a Vak Bottyán utcai hálózatbővítéssel mára már szinte teljes Kispest szennyvízcsatorna-hálózata.

Kispesten csaknem 5260 méter hosszú, úgynevezett egyesített rendszerű a szennyvízhálózat. Az önkormányzat a csatornarákötésekhez nem kért a lakóktól közmű-hozzájárulást, ennek önrészét, 6 százalékot, átvállalta – tudtuk meg Patek Gábortól, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől.

Az irodavezető kérdésünkre elmondta, a biztonságos és folyamatos szennyvízelvezetés érdekébe, a Fővárosi Csatornázási Művek által az elmúlt időszakban végzett bővítéssel mára több mint 95 százalékos, a lakott területeken pedig teljes a csatornahálózat.

2013-2014 között a kerületben 35 útszakaszon, 2762 kilométer hosszan, 139 lakás rákötésével, 2015-ben pedig a Vak Bottyán utcában 780 méter hosszan, 21 lakás rákötésével bővült a hálózat. Az elkövetkező 2-3 évben, a fővárosi csatornahálózat-bővítés következő ütemében Kispestnek is pályáznia kell további forrásokra a fejlesztéshez, mert a Kispest alatt húzódó vezetékek műszaki állapota és kapacitása nem mindenhol megfelelő, így egy-egy nagyobb, monszunszerű eső bizony olykor komoly gondokat okoz – sorolja a legfontosabbakat az irodavezető.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.