2019. június 26., szerda, János és Pál

Nemzetközi konferencia résztvevői a Forrásházban

Kispest
2016. máj. 03. kedd Írta: Csizmadia Viola

A 13. Nemzetközi Pszichiátriai, Klinikai pszichológiai és Pszichoanalitikai Találkozó néhány résztvevője ismerkedett az országban egyedülálló, komplex, szociális és egészségügyi intézménnyel, a kispesti Forrásházzal.  Az „Egy dívány a Dunán” című nemzetközi konferenciát a Pjotr Tchadajev Társaság rendezi meg minden évben Budapesten, amelynek társszervezője az Ébredések Alapítvány. A tudományos ülés a pszichoanalízis bécsi és budapesti képviselői előtt tiszteleg, és felkarolja a XXI. századi pszichiátria korszerű vonulatait.

A vendégeket Vinczek György alpolgármester köszöntötte az önkormányzat nevében. Az idén 4 éves intézmény létrejöttével kapcsolatban elmondta, az önkormányzat és a munkatársak is hisznek abban, hogy az ellátottak, gondozottak a komplex egészségügyi-szociális ellátással – és minél kevesebb gyógyszerrel – jobb állapotba hozhatók, képesek lesznek önálló életre. A folyamatos foglalkozás velük már most is jó eredményeket mutat – tette hozzá. Végezetül elmondta, az önkormányzat szeretné fejleszteni az intézetet, hogy még tovább javuljon az ellátás színvonala.

Sárkány-Balogh Csillától, a Forrásház szakmai vezetőjétől megtudtuk, hogy az idén május 3-6. között – szponzorok támogatása nélkül ­– zajló konferencián olyan magyar, francia, olasz, belga és svájci szakemberek, pszichiáterek, klinikai pszichológusok vesznek részt, akik nem csupán gyógyszeres kezelést folytatnak, hanem alternatív terápiákat is alkalmaznak. Hisznek abban, hogy a páciens partner a gyógyulásban, és fontosnak tartják az önsegítő csoportok (pl. hanghallók, borderline, bipoláris, anonim alkoholisták) létrejöttét, támogatják, segítik is azokat. Ellátogatásuk a Forrásházba az itt folyó szakmai munka újabb elismerése – fogalmazott, hozzátéve, hogy most még csupán a konferencia egyik programja a Forrásház megtekintése, de remélhetőleg hamarosan már akár ezt a konferenciát is a Forrásházban tudják megrendezni.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.