2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Átadták a felújított Őszirózsa Idősek Klubját

Kispest
2016. április 20. szerda Írta: Csizmadia Viola

Alig két hét alatt készültek el az idősek klubja világításának és csatornahálózatának felújítási munkálatai. A felújítás költségeit az önkormányzat 2016. évi költségvetésébe már betervezték, így több mint két és félmillió forintból valósulhatott meg a beruházás.

Az ünnepélyesen átadóünnepségen, amelyen a városvezetésen, Gajda Péter polgármesteren, Vinczek György alpolgármesteren, Kránitz Krisztián, a Vamüsz igazgatón, kívül Teknős Frenc önkormányzati képviselő vett részt. Gajda Péter polgármester a családias átadóünnepségen elmondta: az intézmény ebben az évben lehetőséget kapott arra, hogy a húsz idős nappali gondozását ellátó Őszirózsa Idősek Klubjában a már több éve tervezett felújítási munkákat elvégezzék, ezzel biztosítva a klubtagok és a szociális étkezést igénybevevők biztonságosabb, környezetkímélőbb és higiénésebb ellátását, napi kiszolgálását. A felújítás mintegy két és fél millió forintos összegéből mintegy 851 ezer 980 forintot fordítottak a világítás-felújításra, amelynek során a régi fényforrások és lámpatestek leszerelték, helyettük 30 darab elektronikus előtéttel szerelt mennyezeti lámpatestet tettek. A szennyvízcsatorna felújítása, a csatorna cseréje, utcai hálózatba bekötése, a kapcsolódó felújítási munkákkal együtt (betonozás, kőművesmunkák, szigetelés, burkolás, épületgépészeti csővezetékek, szerelvények, berendezések cseréje) 1 millió 700 ezer 800 forint volt, amelynek költségeit az önkormányzat 2016.évi költségvetése tartalmazta – tette hozzá a polgármester.

Balázs Piroska intézményvezető, aki a kivitelező gyorsaságát és rugalmasságát is dicsérte az átadóünnepségen, köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat által finanszírozott felújítási munkákon kívül az intézmény költségvetése terhére történt a helyiségek festése mintegy 25 ezer forint, illetve a falak sérülését gátló párnafa szerelése az ebédlőbe és a nappali foglalkoztatóba, mintegy 100 ezer forint értékben. A felújítás ideje alatt az idős klub tagjai a szomszédos Csillagok Napközi Otthonában kaptak elhelyezést.

Az intézmény történetéről Balázs Piroska elmondta: az Őszirózsa Idősek Klubja kezdetekben Gondozási Központ néven a Fő utcában, a jelenlegi Nyugdíjasház udvarán lévő kis épületben működött. A Nyugdíjasház Fővárosi Önkormányzathoz való visszacsatolása miatt a Batthyány utcai Nyugdíjasházban működő Idősek Klubját és Gondozási Központot 1997. évben egy önkormányzati tulajdonú családi házba helyezték át. A ház szanálása után 2006. évben az intézményvezetéssel együtt egy közös új épületegyüttesben helyezték el a Táncsics M. u. 7. szám alá, ahol jelenleg is működik két telephelyével, az Őszirózsa Idősek Klubjával és a Csillagok Napközi Otthonával együtt.

A felújítást a LAC-COOP Építőipari, Kivitelező, Tervező és Szolgáltató Kft. végezte, a munkák elvégzését pedig a Vamüsz felügyelte.

 

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.