2019. június 26., szerda, János és Pál

89 éves lenne a kispesti futball-legenda

Kispest
2016. április 01. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

A legendás kispesti futballista,Puskás Ferenc születésének 89. évfordulója alkalmából a KöKi Terminál mellett felállított Puskás-szobornál tartott megemlékezést a Kispest Önkormányzat és a Budapest Honvéd FC.

Az önkormányzat képviseletében Kertész Csaba alpolgármester idézte fel a kiváló sportember, az Aranycsapat kapitányának alakját. A futballklubot képviselő egykori játékos, Gyimesi László Puskáshoz intézve szavait a klubhűségről beszélt. Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja beszámolt arról, hogy Puskás Ferencet választották a futballtörténet legjobb játékosának a goal.com honlap szavazásán, hozzátéve, „soha nem fogjuk elfelejteni Öcsit”. A legendás focista nevét viselő kispesti iskola igazgatója, Bihari Péter azt mondta, fontos feladata az iskolának, hogy Puskás örökségét, szellemiségét továbbvigye.

A születésnapi megemlékezés végén a szobor előtt hajtottak fejet a megjelentek és helyezték el az emlékezés virágait. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, a Budapesti Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos, Gács Pál és Gyimesi László, az MLSZ részéről Dunai Antal, az iskola nevében Bihari Péter, a Puskás Alapítvány részéről Fenyvesi Dezső és Kaszás Kálmán, a Honvéd Baráti Kör nevében Piroska János elnök, a Puskás Intézet képviseletében Szőllősi György és Mravik Gusztáv, a Jobbik nevében Lázár Tamás önkormányzati képviselő, a Székelyország Tündérkertje Egyesület részéről Bacsó András koszorúzott.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.