2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Szigetelik a tetőt a Hársfa óvodában

Kispest
2016. március 02. szerda Írta: Csizmadia Viola

A tegnapi nagy esők nyomán alaposan beázott a Hársfa ovi, ahol a Vamüsz szakemberei azonnal megkezdték a tető szigetelését. A munkák várható költsége 1,5 millió forint.

A kerületi intézmények jelentős része épületgépészetileg és szerkezetileg is elöregedett, ezért a nagyobb esők sokszor okoznak problémát. Az önkormányzat forrásai nem minden esetben elegendőek egye-egy intézmény átfogó korszerűsítéséhez. A több mint 40 épületből álló, több tízezer négyzetméternyi nagyságú intézményhálózat felújításához több mint 1 milliárd forintra lenne szükség. Ekkora összeg azonban jelenleg nem áll rendelkezésre. Jelenleg is keressük a lehetőségét annak, hogy külső forrásból oldjuk meg az átfogó, minden intézményre kiterjedő felújítási munkák fedezetét. Addig is természetesen gondoskodunk az intézmények elfogadható színvonalú működtetéséről és a felmerülő hibák javításáról – mondta Gajda Péter, aki az óvodabeázásról érkező bejelentés után kérte a hibák azonnali elhárítását, a tető szigetelését.

A Hársfa óvodában a vízelvezetők cseréje már a múlt héten elkezdődött, a javítási, tetőszigetelési munkákat pedig már korábban – mondta Kránitz Krisztián, a Vamüsz igazgatója. A hirtelen jött nagy esőzés miatti beázás most gyors kárelhárítást igényelt, az mintegy 1,5 millió forintos beruházási keretben zajlik a munka, amelynek legjelentősebb eleme a 180 négyzetméteres tetőszigetelés. A Vamüsz dolgozói a beázás helyét letakarták fóliával, meggátolva a további nedvesedést. A beázás megszüntetése, a szigetelési munkák elvégzése és a lefolyók cseréje folyamatban van, az időjárás függvényében már a jövő hét végére elkészülhet a felújítás.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.