2019. július 18., csütörtök, Frigyes

A szakszervezetekkel egyeztetett az önkormányzat

Kispest
2016. február 03. szerda Írta: Csizmadia Viola

A hagyományoknak megfelelően, az önkormányzati idei költségvetésének elfogadása előtt a béren kívüli juttatásokról és az intézményi felújításokról egyeztettek a kerület vezetői a pedagógusok, a bölcsődei dolgozók és a szociális ágazat szakszervezeti, illetve az szakrendelő közalkalmazotti tanácsának vezetőivel.

Az egyeztetésen Kispest polgármestere elmondta, március közepéig fogadja el a testület a 2016-os költségvetést, amely szavatolja a kerület stabil működését, valamint a polgármesteri programban erre az évre meghatározott célok megvalósítását. A szakszervezeti vezetők nehézségekről, bérfeszültségről számoltak be, és jelezték, hogy segítséget. Gajda Péter kijelentette, az önkormányzat lehetőségeihez mérten a korábbi évhez hasonlóan a béren kívüli juttatásokkal tudja segíteni a dolgozókat. Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, a legalapvetőbb intézményi felújítások megközelítőleg egymilliárd forintba kerülnének, ezzel szemben az önkormányzat évente mintegy 100-120 millió forintot tud költeni erre a célra. Ha nem tudunk külső forrást szerezni, fejlesztési hitelt veszünk fel a jövőben, hogy rendbe tudjuk tenni az intézményeket – tette hozzá.

Az önkormányzat részéről Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, valamint dr. Kiss Anna jegyző, Nagy Péter humánszolgáltatási és Lászlóné Mester Zsuzsa gazdasági igazgató vett részt a tárgyaláson.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.