2019. június 26., szerda, János és Pál

Milyen szolgáltatásokra van szükségük? Igényfelmérés kezdődik a családokban

Kispest
2016. január 21. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Hamarosan indul és február végéig tart az a kérdőíves kutatás, amelyben a családban élő, tartósan beteg és fogyatékos felnőttek, valamint fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermeküket nevelő szülők igényeit méri fel az Integrált Szülői Klub.

Az igényfelmérést az önkormányzat támogatásával, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum szakmai együttműködésével végzi a fogyatékos gyermekek hozzátartozóinak önsegítő civilszervezeteként működő klub. Az igényfelmérés célja, megtudni, hogy az érintetteknek a jelenlegi ellátások mellett milyen, az életüket megkönnyítő szolgáltatásokra lenne szükségük.

A szociális ágazatot felügyelő Vinczek György alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, az igényfelmérés lehetőségét Bódis Alexandra szociálpedagógus vetette fel, aki fogyatékkal élő gyermekét nevelő szülőként maga is érintett. Vinczek György hangsúlyozta, az önkormányzat szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a családok egyénre szabott, igényeiknek megfelelő ellátásokban részesülhessenek, ezért is partner a kezdeményezésben. Hozzátette, a felmérés eredményének ismeretében születhet döntés a folytatásról, arról, mennyire teljesíthetők azok az igények, amelyeket megfogalmaznak a válaszadók. Az alpolgármester szerint azért is fontos a kezdeményezés, mert a civilek, intézmények és az önkormányzat együttműködésével tovább erősödhet a kerületi szociális védőháló. A kérdőív hamarosan elérhető a www.kispest.hu önkormányzati honlapon.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.