2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Bevált az új oktatási módszer a Puskásban

Kispest
2016. január 13. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Mint azt már korábban megírtuk ez év szeptemberében új taneszközökkel indult az idei tanév a Puskás iskolában, hiszen 18 vadonatúj táblagéppel gazdagodott az iskola, amelyet az 1. és az 5. osztályos diákok vehettek birtokba. Az első időszak tapasztalatait Czékmán Balázs informatikatanár összegezte.

Az iskola kiemelten fontosnak tartja, hogy projektjét önerőből hozta tető alá, melyet részben az iskola alapítványa, részben pedig külső támogatók segítettek. Az intézmény kezdetben vásárolt 18 táblagépe mellé, egy jelentős adomány segítségével újabb 10 darab tabletet szerezhetett be az iskola. A támogatásnak köszönhetően pedig a következő tanévtől kezdve, az új elsősök és 5. osztályba lépő diákok is részesülhetnek az oktatás modern formájából.

Az elsős diákok matematika és magyar órán használják, míg a felsősök angol, földrajz, valamint informatikaórán jutnak az eszközökhöz, ám a tantárgyak köre folyamatosan bővül. Az iskola pedagógusai egy belsős „Tablettel támogatott oktatás általános iskolában” elnevezésű IKT-továbbképzésen vettek részt, melynek első modulja augusztusban, második modulja pedig december hónapban volt. Az első félév folyamán a négy érintett osztály tanulói több mint 110 tablettel támogatott órán vehettek részt; az eszközök, valamint a módszer sikerét kutatási eredmények is alátámasztják. A tanulók elmondása alapján motiváltabbak az órán, és félév elteltével is lelkesen várják az újabbnál-újabb feladatokat a tanórákon. A pedagógusok is megerősítik, hogy az eszközök segítenek a gyerekek órai figyelmének fenntartásában, oktatásukban hatékonyabbak lehetnek, személyre szabottan tudnak differenciált feladatokat adni. A sikereket nemcsak az iskolán belül, hanem az intézmény falain kívül is megerősítik, hiszen ötödikesek egy csoportja, két kísérőtanár társaságában meghívást kapott az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország szervezésében megrendezett „Így tanulunk Mi”szakmai konferenciára és szakkiállításra, melyet 2015. október 20-21-én tartottak a Millenáris Parkban. Az eszközökről, módszertanról, valamint az IKT-val támogatott oktatás fontosságáról a projekt vezetői nyílt napon számoltak be.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.