2020. július 06., hétfő, Csaba

Elismerést kaptak a rendvédelmi dolgozók

Kispest
2015. december 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

Több éve hagyomány már Kispesten, hogy ilyenkor az év végén köszönti az önkormányzat azokat a rendőröket, tűzoltókat és polgárőröket, akik abban az esztendőben a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért. Idén az Az év rendőre Mórocz József őrnagy, Az év tűzoltója Juhász Tibor őrnagy és Az év polgárőre Bohnert Csaba lett. Az ünnepélyes átadáson Szinetár Dóra, Jászai-díjas színművésznő műsorával kedveskedett a díjazottaknak a Városháza dísztermében.

Az adományozó önkormányzatot képviselő városvezetőkön, Gajda Péter polgármester, Vinczek György, Rátkay Andrea és Kertész Csaba alpolgármesterek, az önkormányzati képviselők közül Bogó Józsefné, Fekete László, Lackner Csaba, Varga Attila, Dódity Gabriella, Szathury Kolos, Lazányi Ferenc, Lázár Tamás, kívül a közbiztonsági dolgozók városházi köszöntésén jelen volt Plánk Róbert rendőr ezredes, a kispesti rendőrkapitányság vezetője, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Tordai László tűzoltó őrnagy, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság vezetője, Horváth Zoltán, a Kispesti Készenléti Polgárőrség elnöke, Somodi Roland, a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke és Pella László nyugalmazott rendőr dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke.

Köszöntőjében Kispest polgármestere elmondta, hagyomány hogy év végén az önkormányzat köszönetet mond azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akik sokat tettek a kerület közbiztonságáért. Gajda Péter hangsúlyozta, közösen dolgoznak azért, hogy a kispestiek biztonságban érezzék magukat, ha az utcára lépnek. A fontosabb idei közbiztonsági fejlesztéseket említve – az önkormányzat műszaki eszközökkel támogatta a tűzoltóságot, a rendőrök autókat kaptak, bővül a térfigyelő rendszer – köszönte meg a polgármester, hogy a rendvédelmi szervek partnerek voltak a közös m unkában, hogy Kispest komfortosabb, biztonságosabb, kellemesebb városrésze legyen Budapestnek. Beszéde végén Gajda Péter azt mondta, bízik abban, hogy fejlesztésekkel, eszközvásárlásokkal az önkormányzat a jövőben is támogatni tudja ezt a felelősségteljes tevékenységet.

A közbiztonsági díjakat a polgármester, valamint Lackner Csaba, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnöke és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok adta át.

Az év rendőre címet Mórocz József őrnagy vehette át példaértékű hozzáállással, rendkívüli elhivatottsággal végzett munkájáért, a kapitányság eredményességét és a beosztott állomány fejlődését szolgáló lelkiismeretes tevékenységéért.

Az év tűzoltója címet Juhász Tibor őrnagy kapta kiemelkedő szakmai, fizikai és pszichikai felkészültséggel végzett 25 esztendei munkájáért, a lakosság biztonságát szolgáló különleges szerkezelő tevékenységéért.

Az év polgárőre Bohnert Csaba lett a közbiztonsági szervezetek munkáját támogató kiváló munkájáért, a kispestiek nyugalmát szolgáló önzetlen tevékenységéért (balesete miatt nem lehetett jelen, ezért elismerését a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke, Somodi Roland vette át).

Kispest közbiztonságáért végzett odaadó munkájáért elismerő oklevelet és jutalmat kaptak a kispesti rendőrkapitányság kiemelkedő munkát végzett munkatársai – Fejes Gábor hadnagy, Zsoldos Katalin kormánytisztviselő, Czövek Andrásné közalkalmazott, Farkas Béla törzszászlós, Koleszár András törzsőrmester, Berecz Roland törzsőrmester, Horváth Józsefné alezredes, Kemény Olga alezredes és Dohy Mihályné közalkalmazott –, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság kiváló munkát végzett munkatársai – Kóczán Tamás főtörzszászlós, Nagy Gábor törzszászlós, Horváth Zsolt főtörzsőrmester, Valek Levente törzsőrmester és Takács György zászlós –, valamint Bocsik Szabolcs polgárőr a lakosság biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkája elismeréseként (távollétében a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Horváth Zoltán vette át az elismerést).

A Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének javaslatát támogatva a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány külön elismerésben részesítette a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség törzsállományának kiemelkedő munkát végző munkatársait. Dél-Pest lakóit szolgáló kiemelkedő tevékenységének elismeréséül oklevelet vehetett át a polgármestertől és Pella László nyugalmazott rendőr dandártábornoktól, az alapítvány elnökétől Tóth József tűzoltó ezredes, iparbiztonsági felügyelő, Bényei Darázs Eszter tűzoltó százados, kiemelt főelőadó, Bertók Szabolcs tűzoltó főhadnagy, kiemelt főelőadó és Janics Vilmosné a katasztrófavédelem ügykezelője.

Az ünnepség zárásaként Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok köszönte meg valamennyi szervezet nevében az elismeréseket.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.