2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Kiosztották az idei Kispest Sportjáért-díjat

Kispest
2015. december 02. szerda Írta: Csizmadia Viola

Az önkormányzat 2009-ben alapította a Kispest Sportjáért-díjat, amelyet minden évben azoknak ítélnek oda, akik kiemelkedő munkát végeznek a sport, a diáksport területén, a testnevelés és a testkultúra népszerűsítésében, ezek szervezésében, fejlesztésében és támogatásában. Idén Vid Gabriella, Maroshévizi Krisztina, Lángi Gábor vehették át az elismerést.

Kispest egy sportos város! Nem véletlen hát, hogy az önkormányzat keresi azokat a lehetőségeket, közösségi tereket, ahol a kispestiek ingyen sportolhatnak – kezdte üdvözlő gondolatait Gajda Péter a Városháza dísztermében megtartott átadóünnepségen. Ezzel a díjjal minden évben azoknak a magánszemélyeknek, egyesületeknek, sportközösségeknek mondunk köszönetet, akik, amelyek nem csak abban az esztendőben, hanem folyamatos és kitartó munkával segítik, támogatják a kispesti sportéletet, a diáksportot, népszerűsítik a testnevelést. A korábban kitüntetettek között találjuk például az ökölvívó Szántó Imrét, az erőemelő Nick Árpádot, a labdarúgó Détári Lajost és még sokan másokat. Igazi példaképek ők – zárta beszédét a polgármester.

 

A díjazottak a polgármestertől és Vinczek György alpolgármestertől vehették át elismerésüket. A díjátadót Janza Kata színművésznő, musical énekesnő, az Operettszínház tagjának műsora és az alpolgármester pohárköszöntője zárta.

A díjazottak: Vid Gabriella, a Tameshiwari Dojo Kyokushin Karate Egyesület edzője. 1990 óta aktív versenyzőként négyszer nyert Európa Bajnoki címet, 1997-ben világbajnoki ezüstérmet 1996-ban bronzérmet szerzett. Edzőként is kitűnő eredményeket ért el, több száz kispesti fiatal közül rengetegen lettek korosztályos bajnokok, több tanítványa fekete öves mester lett. Tanítványai az idei tokiói világbajnokságon bronzérmet szereztek.

Maroshévizi Krisztina, a Maroshévizi Fitness Iskola Sportegyesület vezetője, alapítója. 1996 óta szervezi az egyesület életét, tanítványaival fitnesz és showtánc kategóriákban világ- és Európa Bajnokságokon, egyéb nemzetközi és országos versenyeken, diákolimpiákon rengeteg érmet és jó helyezést szereztek. Az Eötvös József Általános Iskolában 2009 óta a tananyagba épített fitneszoktatást tart.

Lángi Gábor, a Kispesti Sportközpont létesítményvezetője. A Testnevelési Egyetemen sportszervezői szakán végzett. 1988 óta dolgozik Kispesten, 1992-ig a kerületi Testnevelési és Sportfelügyelőség vezetője majd 1992-től 2011-ig 19 éven keresztül a Kispesti Uszoda igazgatója volt. 2011-2015 között a kerületi középiskolások diáksport versenyeit szervezte. A Magyar Fürdőszövetség oktatási bizottságának tagja.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.