2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Véget ért az idei félév a Szenior Akadémián

Kispest
2015. december 01. kedd Írta: Csizmadia Viola

Ebben az esztendőben a hatodik félévet zárja a Kispesti Szenior Akadémia. Az érdeklődés és a résztvevők részvétele az elmúlt években töretlen, az ötven felettieknek szervezett program továbbra is népszerű. Ez alkalommal a regisztrált 220 hallgató közül százan kaptak a lelkes részvételért emléklapot.

Az idei félév előadásai közül az eddiginél több szólt a világ, Magyarország aktuális gondjairól, a menekültkérdésről, a világgazdasági helyzetről, az Európai Unióról. Ezen kívül természetesen egészséggel kapcsolatos előadásokat is meghallgathattak a résztvevők (például az időskori depresszióról, a korosztályt érintő gyakori balesetekről), akik közül bizony sokan a kezdetek óta aktív tagjai az akadémiának. És örömmel jelenthetem be, hogy 2016 márciusában újra indul az akadémia – mondta Gajda Péter polgármester, aki ez alkalommal is segített kiosztani a hallgatóknak járó emléklapokat.

Jászberényi József, a Zsigmond Király Főiskola tanára, a szenior akadémiák főszervezője, aki 23 nagyvárosban szervez hasonló rendezvényeket, továbbra is ugyancsak elégedett a kispestiek érdeklődésével, a kitartó „iskolába járással”. Egyértelműen siker az 50 felettieknek szervezett Szeniorok Akadémiája itt Kispesten, ez a harmadik legnépesebb akadémia Magyarországon – jelentette ki.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.