2020. július 06., hétfő, Csaba

Kigyúltak az ünnep fényei Kispesten

Kispest
2015. november 30. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Trombita-felhívójel hangjaira immár hatodik alkalommal gyúltak fel a város adventi és karácsonyi díszkivilágításának fényei a Templom téren, majd vitték el szimbolikusan aprócska lampionjaikkal az ünnepi fényeket a város különböző pontjaira, köztereire a kispestiek. A közös lampionos felvonulás a központi játszótéren ért véget, ahol a gyerekek találkozhattak a Mikulással, a Krampuszokkal, de volt színházi előadás és meglepetés is.

Az idei felvonulás a kispesti Templom téren kezdődött, ahol Gajda Péter polgármester, Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkipásztora, Gyetván Gábor, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, Harkai Ferenc Csaba, a Kispesti Központi Református Egyházközség lelkipásztora, valamint az önkormányzat képviselői várták a résztvevőket.

 

Gajda Péter a közös lámpagyújtás előtti percekben elmondta, hogy ez a közös eseményt minden évben várják a kispestiek, új színt vitt a város életébe. Rövid beszédében kitért arra, hogy az advent lehetőséget ad arra, hogy többet tudjunk foglalkozni a családdal, a szülőkkel, a nagyszülőkkel, az ismerősökkel, a barátokkal, és boldog szívvel várjuk az előttünk álló ünnepet. Ezt követően gyerekek gyűrűjében kapcsolták fel közösen a fényeket a Templom téren.

Gyetván Gábort, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa néhány mondatban kitért az advent idején tartó csaknem egy hónapos várakozásra, és arra a pillanatra, amikor a várakozást felváltja az ünnep, amelynek lényegét a boldogság, a család és a békesség adja.

Ezek után a vidám menetet a központi játszótérig rezesbanda és gólyalábas tűzzsonglőrök kísérték, ahol fellobbant az első gyertya lángja a város óriási adventi koszorúján.

A gyerekek legnagyobb örömére a Mikulás ruháját a világ- és Európa-bajnok erőemelő, a kispesti Nick Árpád öltötte magára, aki segítőivel, a krampuszokkal szaloncukrot osztott a gyerekeknek. A hűvösödő, ám de annál jobb hangulatú délután a Portéka színpad a Decemberi csillagok című előadásával ért véget.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.