2019. máj. 27., hétfő, Hella

Új parkolók az SZTK-nál

Kispest
2015. november 25. szerda Írta: Csizmadia Viola

A hosszúra nyúlt kedvező őszi időjárást kihasználva folyamatosan végzik a felújítási munkákat a kerület fenntartásában lévő közterületeken a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda munkatársai. A Csaba utca teljes felújításával és a Kispesti Egészségügyi Intézet Batthyány utca felőli parkolójának átépítésével még ebben az évben elkészülnek a szakemberek.

A tervek szerint az év végére elkészül a felújítása, de ezzel párhuzamosan folyik a Petőfi utca felőli rész felújításának tervezése is. A jelenlegi munkákra több mint 4 millió forintot terveztek az idei költségvetésben. Ezen kívül befejeződik a régóta várt teljes felújítás a wekerlei Csaba-közben is, amelyre várhatóan 20 millió forintot költ az önkormányzat – mondta Gajda Péter polgármester azon a műszaki bejáráson, amelyen Kertész Csaba alpolgármesterrel közösen nézték meg a végéhez közeledő beruházásokat.

A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda Városüzemeltetési csoportjának megbízott vezetőjétől, Bakos Gézától kapott információk szerint a Batthyány utcai parkolóban 12 gyephézagos betonlap burkolatú autóbeálló-hely készül úgy, hogy a meglévő fák meghagyása mellett a jelenleg használt aszfaltjárda szerkezete részben változtatás nélkül beépül a parkolók területébe. A parkoló a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda és az intézmény közös egyeztetése után készíttetett tervek alapján épül.

A Csaba köz, mintegy 720 négyzetméter terület teljes felújítását (út, járda, csapadékvíz-elvezetés) évek óta tervezte az önkormányzat. Most a meglévő szerkezet teljes elbontásával kerítéstől kerítésig készül el az új aszfaltburkolat. Az útburkolatban hosszirányban elhelyezett vízelvezető vápa vonalában 5 db csapadékvíz-szikkasztó kutat is elhelyeznek.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.