2019. július 17., szerda, Endre és Elek

A Vassban folytatódott a tornateremvilágítás-korszerűsítési program

Kispest
2015. november 17. kedd Írta: Csizmadia Viola

A Bolyai, a Puskás és az Eötvös iskolák után a Vass iskolában folytatódott a kerületi oktatási intézmények tornatermeinek világításkorszerűsítési programja. Az iskola sportcsarnokában Gajda Péter polgármester, Nagy Péter humánszolgáltatási igazgató, valamint Kránitz Krisztián képviselő jártak.


Az önkormányzati képviselők Vass iskolai menzás próbaebédje után, Gajda Péter polgármester és képviselőtársai az intézmény tornacsarnokában szemügyre vették a már elkészült új világítást. A kerületi oktatási intézmények tornatermeinek világításkorszerűsítési programja a Bolyai iskolában kezdődött tavaly a tanév elején. Idén áprilisban új lámpatestek kerültek fel a Puskás tornatermének mennyezetére is, szeptembertől pedig már az Eötvös iskolában is korszerű világítás várja a gyerekeket ─ mondta Kispest polgármestere, aki kiemelte: a gyerekek egészségét is szolgáló program keretében a nagyobb fényerő és az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében digitális mágneses indukciós világításra cserélteti az önkormányzat a hagyományos fénycsöves lámpatesteket a lakótelepi iskolák tornatermeiben.

Számítások szerint a felújításra költött összeg alig két és fél év alatt térül majd meg, hiszen a környezetbarát technológia, a nagyobb fényerő alacsonyabb energiafogyasztással jár együtt. A világítás felújítása után akár 35-40 százalékkal is kevesebb villamos energiát fogyaszthatnak a tornaterem lámpái. A rendszer nagy előnye még az, hogy az alacsony energiafogyasztás révén alacsony a CO2- és hő kibocsátás is, valamint jóval egyszerűbb a karbantartása is.

Ertelné Csák Judit, a Vass iskola vezetője kihasználva az ünnepi pillanatot, és megmutatta a városvezetőnek és képviselőtársainak, hogy az iskola tornatermének linóleumburkolata egyidős az épülettel, azaz elmúlt harminc éves, így bizony cserére szorul.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.